Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Britanicii vor deja un muzeu Brexit

Britanicii vor deja un muzeu Brexit

Autor:

Euroscepticii insulari si-au anuntat ieri intentia unui astfel de muzeu care sa arate istoria ”luptei pentru independenta” a Regatului Unit in fata Uniunii Europene, cerand publicului sa doneze diferite obiecte.

 

muzeu brexit 720x480 Britanicii vor deja un muzeu Brexit

Desi mai au un an pana s-o rupa cu UE supusii majestatii sale vor sa-si puna ispravile la vedere, pentru generatiile viitoare

”Obiectivul nostru este sa punem pe picioare o colectie care sa reaminteasca generatiilor viitoare istoria luptei pentru independenta Regatului Unit”, se arata pe site. Gawain Towler, secretar de proiect si fost purtator de cuvant al partidului britanic Ukip, a declarat ca muzeul se va adresa atat mediului academic cat si publicului larg, in special scolilor. Towler a spus ca ”exista numeroase institute de integrare europeana”, si ca numerosi experti prezinta argumentele sustinatorilor UE, insa nu si cele ale partizanilor pro-Brexit, care au iesit invingatori la referendumul din iunie 2016 privind iesirea tarii din UE. ”Daca nu incepem o colectie, vom pierde numeroase dovezi documentare pentru arhivele noastre”, a estimat el. Towler a mai precizat ca muzeul va fi creat ”in doi sau trei ani”, eventual in orasul Lincoln, in estul Angliei. Muzeul va expune si documentatia prevenind de la campania pentru mentinerea Regatului in UE dar si alte exemple de ”propaganda” europeana, a mai informat Towler, dar partizanii UE nu vor fi invitati sa participe la proiect. Marea Britanie, care s-a alaturat Comunitatii economice europene (CEE) in 1973, va parasi Uniunea Europeana in 29 martie 2019. ”Este o chestiune serioasa. Aceasta este istoria noastra. Acesta este unul dintre momentele fondatoare ale istoriei noastre constitutionale”, a mai spus Gawain Towler.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!