AcasăNewsBritanicii se tem ca romanii si bulgarii le invadeaza tara

Britanicii se tem ca romanii si bulgarii le invadeaza tara

Britanicii se tem ca zeci de mii de romani si bulgari se pregatesc sa le invadeze teritoriul de la inceputul anul 2014 in cautarea unui loc de munca, acum ca nu mai sunt aceleasi restricii.

Daca de la 1 ianuarie 2014 in Marea Britanie nu vor  mai fi aceleasi restricii pentru piata muncii, englezii se tem ca aproximativ 70.000 de mii de straini vor veni in fiecare an, pentru urmatorii cinci ani, in cautarea unui serviciu.

Presa britanica vorbeste in primul rand de romani si bulgari. Cotidianul Daily Mail scrie ca mai multe agentii din Bucuresti ajuta deja romanii sa-si gaseasca un loc de munca in Anglia si ca sunt deja sute de aplicanti. Jurnalistii citeaza surse din tara noastra, care spun ca o data cu gasirea unui job, mai multi romani planuiesc sa se mute cu intreaga familie, ceea ce ii ingrijoreaza.

In aceeasi situatie este si Bulgaria, ai carei locuitori viseaza la un trai mai bun in Anglia. In timp ce castigul minim in Marea Britanie este in jur de 6, 19 lire pe ora, in Bulgaria, nu ajunge nici macar la o lira. In schimb, romanii sunt ceva mai norocosi, plata pe o saptamana ridicandu-se la 86 de lire, in timp ce la vecinii bulgari ajunge doar la 63, 50 de lire.

author avatar
Andra Nesu
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger