AcasăNewsBrigitte Bardot isi vara coada in legea maidanezilor din Romania

Brigitte Bardot isi vara coada in legea maidanezilor din Romania

Fundatia Brigitte Bardot cauta o procedura la nivel national si european pentru a impiedica uciderea cainilor maidanezi din Romania.

Brigitte Bardot, acerba aparatoare a drepturilor animalelor

Parlamentul roman a aprobat o lege ce permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile de cand ajung in adaposturi, iar Fundatia BB ii acuza pe alesii nostri ca „au raspuns orbeste si precipitat dorintei presedintelui Traian Basescu de a ucide cainii maidanezi din Romania”, se arata intr-un comunicat al fundatiei postat pe site-ul  acesteia. Si asta „in timp ce ancheta nu a facut inca lumina asupra circumstantelor reale ale dramaticului accident”. In care si-a pierdut viata baietelul de patru ani, Ionut Anghel.

„Peste tot in lume campaniile de sterilizare si-au aratat roadele, dar Romania face exceptie, cainii sunt ucisi aici cu miile apoi supravietuitorii se reproduc si uciderea lor continua la infinit. Legea votata in Parlament inca poate fi atacata inaintea promulgarii sale, asa ca Fundatia Brigitte Bardot va analiza recursurile posibile la nivel national si european deoarece acest text arbitrar ameninta toti cainii din Romania si nu rezolva nimic pe termen lung.”

author avatar
Adina Mutar
628 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger