Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Brexitul, in blocstarturi

Brexitul, in blocstarturi

Autor:

Deputatii britanici reexaminau ieri proiectul istoric de lege care o autorizeaza pe  Theresa May sa activeze iesirea din UE

 

theresa may Brexitul,  in blocstarturiDeputatii au aprobat, in prima lectura, proiectul, la inceputul lunii trecute, text care a fost amendat ulterior de Camera Lorzilor. Ministrul pentru Brexit, David Davis, le ceruse, duminica, deputatilor, sa ”nu-i lege mainile” Theresei May, invitandu-i sa respinga amendamentele Lorzilor, ceea ce ar putea declansa inca de astazi Brexitul sau in cursul acestei saptamani. Camera superioara a Parlamentului ceruse protectia drepturilor a trei milioane de europeni care traiesc in Regat si ca Parlamentul sa aiba ultimul cuvant in acordul final cu Bruxellesul. Insa, sublinia ieri presa internationala, este putin probabil ca deputatii sa se opuna acestor doua amendamente. Theresa May s-a angajat sa activeze inainte de sfarsitul acestei luni Articolul 50 din Tratatul de la LIsabona care va declansa negocierile de doi ani privind divortul Regatului de UE. LIderii celor 27 de state membre ar putea avea un summit, in 6 aprilie, pentru a defini ”liniile directoare” ale viitoarelor negocieri, incercand sa faca corp comun in fata britanicilor care vor exploata divergentele din sanul blocului comunitar.

Scotia anunta un nou referendum pentru independenta

Premierul scotian Nicola Sturgeon a anuntat, ieri, ca va cere autorizatia pentru organizarea unui nou referendum pentru independenta, la sfarsitul lui 2018 sau la inceputul lui 2019, inainte de a nu fi ”prea tarziu” dar dupa ce ”termenii Brexit vor fi cunoscuti. Ea a declarat ca guvernul Marii Britanii ”nu a miscat un deget in directia unui compromis si a unui acord” cu guvernul scotian cu privire la Brexit. ”Daca Scotia poate fi ignorata cu privire la o chestiune atat de importanta cum este UE si piata unica, este clar ca vocea noastra poate fi ignorata in orice moment”, a declarat Sturgeon.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!