AcasăNewsBrexit, batalia starurilor

Brexit, batalia starurilor

David Beckham vrea sa ramana in Europa. Mick Jagger este pregatit sa iasa: la finish-ul campaniei pro sau contra Brexit, cuvintele celebritatilor au atarnat greu si au fost vanate de fiecare tabara in parte.

Ce poate fi mai nimerit decat un fotbalist sa arbriteze meciul pro sau contra Brexit? David Beckham si-a adus oficial, printr-o fotografie postata pe Instagram, suportul la mentinerea Marii Britanii in UE. ”Traim intr-o lume dinamica si conectata(…) pentru copiii nostri si pentru copiii copiilor nostri trebuie sa facem fata impreuna problemelor mondiale, si nu singuri. Votez pentru ”remain”, a scris Beckham. O sustinere imediat preluata de David Cameron intr-un tweet: ”David Beckham a fost clar: Trebuie sa facem fata problemelor impreuna, nu singuri”. Luna trecuta, 282 de personalitati din lumea artelor (intre care Keira Knightley,  Benedict Cumberbatch, Ken Loach,  Kristin Scott Thomas) au declarat la unison: Regatul Unit nu este doar mai puternic in sanul UE, este mai imaginativ si creativ iar succesul sau artistic mondial va fi puternic afectat printr-o plecare din Uniunea Europeana”. Un Brexit ar transforma Marea Britanie intr-o ”insula cenusie incarcata de mizerie”, a amemnintat si Emma Thompson.

Liderii UE, o ”banda de onanisti”

De partea sa, Mick Jagger a afirmat ca efectele unui Brexit ar putea fi ”benefice pe termen lung”. In popularul cotidian The Sun, o alta legenda rock, Roger Daltrey, liderul trupei The Who, a denuntat o Uniune Europeana ”disfunctionala si antidemocratica”, cerandu-le britanicilor sa ”se debaraseze de aceasta banda de onanisti care o conduce”. Si actorul Michael Caine a declarat ca refuza ”sa fie guvernat de mii de functionari fara chip”. Din categoria indecisilor face parte si Paul McCartney. ”E confuz totul in mintea mea”, a marturisit el pentru Le Parisien, adaugand ca ”va lua o decizie, indiferent care ar fi”(!) Nu insa si Chris Martin, solistul trupei Coldplay: ”Sunt contra Brexit. Ar fi trist daca vom iesi din Europa. Pe Pamant, nu suntem facuti sa fim separati”.

author avatar
Tudor Borcea
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger