AcasăNewsBRD scoate la mezat Hidroelectrica

BRD scoate la mezat Hidroelectrica

Consortiul format din BRD, Citigroup, Societe Generale si Intercapital Invest va intermedia listarea Hidroelectrica la Bursa. Hidroelectrica este evaluata la aproape 4 miliarde de euro, iar Ministerul Economiei, generos,  a oferit un comision de cateva milioane de euro si pentru BRD, dupa ce facuse acelasi lucru si cu BCR, ca doar si statul are nevoie,  acum si in viitor, de imprumuturi, nu?

Hidroelectrica este evaluata la circa patru miliarde de euro

Hidroelectrica, „vaca” buna de muls a „baietilor destepti”, va fi scoasa la vanzare pe Bursa. Ministerul Economiei a „selectat” unul dintre cele doua consortii participante la licitatia pentru listarea companiei de electricitate. Ghilimelele „selectiei” isi au rostul in conditiile in care statul a oferit pe rand marilor banci din Romania – reunite in consortii, ca da mai bine la UE – sansa castigarii licitatiilor de listare a „perlelor” economiei nationale la Bursa.

Comisioane la „ratie”

Astfel, dupa ce BCR si Erste si-au luat comisioanele pentru listarea Romgaz si Transgaz, lasand cateva frimituri si unor divizii  ale Raiffeisen si Banca Transilvania, a venit si randul BRD. Aceasta, impreuna cu Societe Generale, Citigroup si Intercapital Invest, va intermedia, pentru peste trei milioane de euro, listarea a 10% din actiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucuresti. Vanzarea, impusa inca de anul trecut de FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, are ca miza predarea in mainile strainilor a ceea ce a mai ramas din sistemul energetic national.

Acaparare prin metoda „calul troian”

Hidroelectrica este evaluata in prezent la 3,9 miliarde de euro, iar statul vrea sa vanda prin BVB actiuni in valoare de aproape 400 de milioane de euro.  Pentru „baietii destepti” acum este momentul sa faca investitia vietii lor: acapararea Hidroelectrica prin metoda „calului troian”, respectiv cumpararea unui pachet mic de actiuni, apoi preluarea integrala a companiei, prin majorari succesive de capital.

author avatar
Arpad Dobre
214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astai viitorul:capitalism si sclavie.Din pacate oamenii de rind nu se pot opune.Bogatasii au de partea lor mass-media,banii,politicienii,totul.Noi,prostimea,avem doar forta numerica dar suntem dezbinati.Vor urma ani de capitalism,privatizari(cit o mai fi de privatizat !!),saracire a celor saraci si imbogatire a celor bogati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger