AcasăNewsBoss-ul Enel, „La dolce vita” in Romania

Boss-ul Enel, „La dolce vita” in Romania

Luca D’Agnese se delecteaza pe la diferite petreceri, in timp ce firma pe care o conduce este acuzata ca nu si-a respectat promisiunile

Luca D’Agnese nu pare sa dea prea mare importanta promisiunilor facute guvernului roman. Italianul, care e CEO Enel, a „uitat” sa investeasca 800 de milioane de euro, ignorand ordinele sefului sau din Italia si tarand firma pe care o reprezinta intr-o ancheta de proportii.

Luca D’Agnese se delecteaza pe la diferite petreceri, in timp ce firma pe care o conduce este acuzata ca nu si-a respectat promisiunile

Cu toate ca Fulvio Conti, managerul general al Enel Italia, garanta, nu demult, faptul ca Enel va investi in continuare in tara noastra, strategie prezentata ulterior si de catre CEO Enel Romania, Luca D’Agnese, acesta din urma pare sa aiba probleme cu memoria atunci cand vine vorba de sume cu multe zerouri.

Mai exact, de o investitie de 800 de milioane de euro, promisa de D’Agnese statului roman, pe care italianul nu a onorat-o nici pana in prezent. Interesant este de stiut daca superiorul lui D’Agnese, Fulvio Conti, si-a dat acordul ca acesti bani sa nu fie cheltuiti in Romania, sau decizia ii apartine in totalitate lui D’Agnese. Faptul ca D’Agnese are probleme atunci cand este vorba de unele decizii l-a demonstrat si in perioada in care conducea firma ErgyCapital din Italia, careia i-a pricinuit prejudicii greu de reparat. Plecat cu cantec de la carma firmei respective, D’Agnese a fost luat de bun de catre Enel, fiind desemnat CEO pe Romania, unde a ajuns acum sa repete greselile. Un exemplu elocvent ar fi cel din judetul Constanta, unde Enel a fost acuzat si amenintat cu tribunalul de Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean, fiindca firma italiana nu si-a respectat promisiunile si planul de investitii. Au urmat descinderi ale procurorilor DIICOT, iar acum managementul defectuos al lui D’Agnese este verificat de anchetatori, care au ridicat din sediul Enel computere si documente importante, pentru a elucida cine este vinovat.

Banii Romaniei, trimisi in Italia

Pe langa verificarile demarate de procurorii DIICOT, s-ar impune si unele din partea lui Fulvio Conti, care este in masura sa aprecieze capacitatile profesionale ale lui D’Agnese. Mai ales ca acesta din urma, in loc sa-si demonstreze abilitatile de CEO, prefera sa se bucure de „La dolce vita” romaneasca, pe la seminarii si petreceri. Totusi, nu felul in care conduce D’Agnese firma Enel afecteaza Romania, ci faptul ca banii promisi pentru modernizarea retelei electrice nationale au fost trimisi in Italia, ingrasand conturile firmei-mama. Verificarile de anvergura de la Constanta se vor extinde cu repeziciune si, cu siguranta, gurvernul si procurorii vor transa situatia si vor solicita Enel Romania sa-si respecte planul de investitii, iar lui Fulvio Conti sa trimita in locul lui D’Agnese  un CEO care-si respecta cuvantul dat.

author avatar
Andrei Coman
797 afisari

5 COMENTARII

  1. E bine. La noi toti fura, aia ca asta de mai sus fura milioane si e „investitor” si invitat peste tot, ala care fura ca e mort de foame este considerat hot si bagat la bulau. Romanica noastra e cea mai frumoasa. Maine se vand muntii urmeaz licitatia pentru rauri si la final se da delta si marea…….. iar noi tot capra stam, ca ne place, place. Dar de altfel noi romanii suntem cei mai destepti………. iar straini toti sunt prosti.

  2. Stimata redactie, domnul Tache este in concediu? Am intrebat si ieri si nu am primit nici un raspuns. L-au pus la zid PDL-sti obscuri si hoti ca ii da in gat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger