AcasăNewsBomba pe piata valutara. Francul elvetian a dat toate calculele peste cap!

Bomba pe piata valutara. Francul elvetian a dat toate calculele peste cap!

Francul elvetian a sarit, joi, in aer, dupa ce Banca Nationala Elvetiana a luat o decizie istorica.

Concret, elvetienii au renuntat la pragul de 1,20 franci elvetieni pentru un euro, iar cu aceasta ocazie moneda Elvetiei a sarit la un nivel care pana nu de mult parea imposibil de atins.

Astfel, francul elvetian s-a apreciat cu circa o treime fata de leu, ajungand de la 3,74 lei, cat era miercuri, la 4,32 lei, joi. In aceste conditii, se poate spune ca francul elvetian a ajuns pe acelasi nivel cu moneda euro, diferenta dintre cele doua fiind insignifianta la aceasta ora.

Mai mult, casele de schimb valutar si cele mai multe dintre banci afiseaza un curs de schimb de peste 5 lei pentru un franc elvetian. Iar din teren exista informatii ca unele banci chiar se gandesc serios sa suspende tranzactiile in franci elvetieni.

Ziua nu a fost una buna pentru leu, moneda nationala pierzand teren in fata celor mai multe dintre valute. Lira sterlina a castigat peste 11 bani in ultimele doua zile, dolarul american a castigat si el cinci bani, iar moneda euro a depasit, pentru prima data dupa mult timp, 4,5 lei.

author avatar
Cristi Ionita
513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger