AcasăDezvaluiriAncheteBomba! Monica Macovei cere REDESCHIDEREA dosarului SINUCIDERII procurorului Cristian Panait!

Bomba! Monica Macovei cere REDESCHIDEREA dosarului SINUCIDERII procurorului Cristian Panait!

De multa vreme, lupta politica damboviteana nu mai cunoaste limite. De la remarci rasiste si batjocoreli despre aspectul fizic al rivalilor si pana la atacuri la familie, orice metoda, oricat de murdara, a fost folosita din plin.

Monica Macovei a mai cerut o data redeschiderea dosarului

Mai nou, iata ca nici mortii nu mai sunt lasati sa se odihneasca in pace, amintirea acestora fiind folosita pentru a produce „daune” de imagine adversarilor politici.

Anchetatorii au stabilit ca procurorul Cristian Panait s-a aruncat de la etajul 10

Doar astfel se poate explica tevatura facuta de Monica Macovei pe langa comisarul european pe probleme de Justitie, Viviane Reding, pe marginea controversatului dosar 117/P/2002. Si a carui posibilitate legala de redeschidere este ceruta acum de fostul ministru al Justitiei.

Ultimul om

Matusa defunctului magistrat a sustinut ca ultimul om care l-a vizitat pe procuror a fost colegul sau, Victor Ponta

Cadavrul procurorului Cristian Panait a fost gasit de trecatori, in seara de 10 aprilie 2002, pe carosabilul strazii Logofat Stroici din sectorul 2. Concluzia oficiala a anchetei a fost ca tanarul magistrat de 29 de ani s-ar fi sinucis, aruncandu-se de la balconul apartamentului de la etajul 10, unde locuia impreuna cu matusa sa.

Vivian Reding a fost instiintata de implicarea numelui lui Ponta in controversata moarte a procurorului Panait

De altfel, femeia a declarat ca ultimul om care l-ar fi vizitat pe nepotul sau, cu putin inainte de incident, a fost colegul sau, Victor Ponta. Si astfel numele acestuia a aparut in dosarul nr.117/P/2002, vorbindu-se ca a fost chiar si inculpat, pentru o scurta perioada de timp. Cazul a produs nenumarate controverse, mai ales ca varianta sinuciderii s-a bazat pe o neobisnuita expertiza psihiatrica efectuata post mortem, din care anchetatorii au stabilit ca procurorul era labil psihic! La momentul mortii sale, Panait instrumenta cateva importante dosare de coruptie, care priveau atat politicieni apropiati prim-ministrului de atunci, Adrian Nastase, precum Viorel Hrebenciuc si Rodica Stanoiu, cat si oameni de afaceri ca Ovidiu Tender. Si chiar pe un coleg de breasla, procurorul Alexandru Lele.

Baietii de la SIPA

Numai ca insemnari importante din aceste dosare au fost ridicate, din apartament, la putin timp dupa decesul procurorului, de catre doi civili, care s-au prezentat matusii magistratului drept angajati de la Ministerul Justitiei. Iar din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca, initial, acest lucru a fost consemnat in opisul obiectelor gasite in locuinta, dupa care procesul verbal a fost modificat. Cert este ca baietii de la SIPA, misteriosul serviciu secret al Justitiei intrasera pe fir. Iar respectivele documente, desi nu au fost facute publice, nu au disparut, cu siguranta. Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, de existenta lor ar fi luat cunostinta si Monica Macovei, pe cand era ministrul Justitiei.

15 ani

De altfel, in urma cu multi ani, aceasta a mai cerut redeschiderea dosarului, pe motiv ca nu au fost audiati “martori cheie”. Iar acum ar putea face acelasi lucru, desi a trecut atata vreme de la deces. Pentru ca, prin modificarile aduse Codului penal, termenul de prescriere al unor fapte care au dus direct sau indirect la moartea unui om a fost marit de la 10 la 15 ani. Asa ca, legal, se poate! Deocamdata insa, se pare ca Viviane Reding si alti inalti oficiali europeni au fost deja informati despre implicarea premierului Victor Ponta in moartea misterioasa a unuia dintre primii procurori anticoruptie din Romania. Ceea ce explica si aversiunea inversunata a acestora impotriva trecerii “pe bune” a Justitiei sub patronajul USL.

author avatar
Catalin Tache
11.518 afisari

10 COMENTARII

  1. Dupa redeschiderea dosarului, „De ce a murit Stefan cel Mare?”, sigur vom descoperii de ce erau asa tampiti de ardeau granele si otraveau fantanile. La dosarul lui Mihai Viteazu sigur descoperim legaturile lui cu toti politicienii dupa 90 pana azi. Si cred ca trebuiesc arestati toti(sau in functie de cine e la putere). Cam asta este noima reinventarii apei calde.Cand nu mai ai argumente sau solutii, dezgropi mortii.

  2. eu zic ca doamna macovei este senila! dar daca tot vrea sa-l dezgroape sa mearga, sa ia o lopata si sa se apuce de treba! dupa asta cheama de ai ei sa verifice, si sa dea verdictul!!! ura !! am depistat!!! ponta a lasat urme pe gatul mortului, i-am gasit urma!! arestati-llllll! bravo macovei, esti desteapta! vezi pe mata nu o poti dezgropa? sa mai verifici cate ceva!!

  3. DAR CAT A FOOST MINISTRU AL JUSTITIEI CE A FACUT ACEASTA PARVENITA??? DE CE NU A DISPUS ATUNCI O ADEVARATA, CORECTA SI LEGALA CERCETARE??? MAI ARE CEVA, DE SCOS IN FATA ADVERSARILOR???

  4. Mona moldoveanca Are cel Putin bun simt si se retrage singura de la justitie. Dar de cucuveaua asta alcoolica cine ne mai scapa. Si de viviane aia, alta cotofana? Chiar am ajuns o tara de slugi, mai RAU ca pe vremea iobagilor

  5. Dupa desfiinrarea de firma, CEI de la Sipa au impinzit restul serviciilor, toate dosarele de cadre Ale magistratilor erau la ei si asa au controlat totul din umbra, santajind in stinga si dreapta. Macovei e doar unealta sipa, nu ecea creo dura, aia o pun cecsa faca

  6. pentru livia ursureanu, eti penibila si labila psihic, daca nu ai dovezi in ceia ce scuipi pe vitanja sincer meriti internata la spitalul 9. Cu asemenea caricaturi ca tine am ajuns unde am ajuns vai mama ta neispravito ce esti.

  7. Beata, urita, uite ca Europa o asculta doar pe ea. De ce? Pt ca USL nu a fost in stare sa gaseasca un ministru adevarat. De procurori ce da mai vorbim. Nu au oameni deloc, sint praf toti, si de aia face una ca macovei pipilica cu jet pe ponta cind vrea. Daca nu Are taria sa impuna oameni buni, nu doar pe algoritm politic, ponta va pierde mult. Si e pacat de el ca e tinar si promitea

  8. chiar ca nebuna de legat! Femeia asta nu mai are niciun fel de argument de ajunge sa dezgroape mortii. N-are pic de rusine, tupeu cat incape. Foloseste metode tipice de dinainte de ’89, pe care le stie foarteeee bine! Prietenii stiu de ce.

  9. BOMBA;DA SI NU.Coabitare sau mai mult, probabil ca Chiorete la informat ce urmeaza.Alcolista s-a apucat de treaba,Ponta trebuie s-a joace dupa cum i se cinta.Vin vremuri grele pentru PSD? Vom vedea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger