AcasăNewsBolsevicii de la Bruxelles, intre ura si prostie

Bolsevicii de la Bruxelles, intre ura si prostie

Egalitate in drepturi. Si autoguvernare. Independenta, suveranitate, dezvoltare economica. Incredere. Ce frumos ne-a ademenit Bruxellesul la momentul aderarii! Principii solide, garantate de politicieni integri pentru care singurul interes il reprezinta bunastarea statelor membre. A tuturor statelor membre, de la Vest la Est, din Nord si pana-n Sud.

De unde, prostii! In realitate, avem vreo 10 ani de cand tot mestecam aceasta friptura si ea are acelasi gust, de talpa de pantof. Oricate mirodenii si sosuri ni s-ar aduce la masa, degeaba – talpa de pantof ieftin, gaurit, marca „FMI”.

Ni se vorbeste despre banii acordati de UE, dar adevarul e ca Romania contribuie cu mai multe miliarde la bugetul comunitatii europene decat are voie sa acceseze sub forma unor asa-zise fonduri nerambursabile.

Imaginea Uniunii Europene in prag de 2019 e ferfenita. Marea Britanie s-a saturat sa deconteze toate facturile fara acoperire ale Bruxellesului, si-a strans catrafusele si dusa a fost. Polonia, Ungaria si Cehia nu mai asculta nici ele ordinele imbuibatului Frans Timmermas, ca pe betivul Jean-Claude Juncker nu-l asculta nimeni. Italia e ultima voce care s-a ridicat impotriva dictaturii si ameninta ca retragerea din mai multe acorduri, ca sa nu pomenim Austria cea tot mai prietenoasa cu Rusia lui Vladimir Putin. Pe plan international, China a declansat ofensiva financiara asurpa Europei, iar Donald Trump ia la palme regulat cand Franta, cand Germania.

Curtea Constitutionala, ignorata de UE

Rezolutia PE si raportul MCV nu sunt altceva decat raspunsul Occidentului la refuzul Romaniei de a-si ceda si ultimele bunuri ramase neprivatizate. Unde s-a mai pomenit sa ceri suspendarea legilor deja votate de Parlament? Ingerinta in treburile interne ale unui stat tine de practica bolsevica si groaza care a cuprins Estul in primii ani dupa terminarea WWII. Asumate de Parlament, Legile justitiei au fost validate de Curtea Constitutionala, insa nici garantia inaltilor judecatori ai CCR nu conteaza pentru Bruxelles.

„Romaniei i se cer lucruri de neacceptat intr-o alta tara europeana. De exemplu, sa suspendam imediat legile votate de Parlament si validate de Curtea Constitutionala. Este o ingerinta grava in treburile interne ale unui stat membru. Nimeni nu are dreptul sa intervina in procedurile de numire sau revocare a unor procurori”. Declaratia premierului Viorica Dancila nu face decat sa exprime frustrarea celui pus la colt pe nedrept. Unde este independenta si autoguvernarea pe care Europa le garanteaza?

S-a incriminat Jandarmeria pentru folosirea fortei la mitingul din 10 august, dar in Occident protestatarii iau bataie sora cu moartea de la jandarmi si politisti si nimeni nu se sesizeaza.

Romani care voteaza impotriva Romaniei

Si, totusi, cum am ajuns aici, sa fim oaia neagra a Europei, iepurasul incasator? In primul rand, un rol major l-au jucat europarlamentarii romani trimisi la Bruxelles, ei sunt primii care au aruncat cu zoaie in imaginea noastra, acesti „ambasadori” injura Romania si-n culcare, si-n sculare. Printre cei care au votat impotriva Romaniei ii regasim pe urmatorii: Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, Siegfried Muresan, Cristian Preda, Daniel Buda, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Mihai Turcanu, Adina Valean.

Sunt cateva limite pe care nu ar trebui sa le incalce niciun bun roman niciodata si in nicio imprejurare. Un bun roman nu voteaza niciodata impotriva propriei tari, indiferent de context, indiferent de razboiul politic, indiferent de cate beneficii electorale ar obtine prin asta in propria tara. Este trist sa vezi romani impotriva Romaniei”, a comentat cu amaraciune Viorica Dancila.

Pozitia Italiei: „Hai, sictir, Timmermans!”

Pentru Italia, ultimatumurile pe care i le da Frans Timmermans nu inseamna nimic. Roma nici macar n-a bagat in seama mesajul olandezului, chiar daca prim-vicepresedintele CE a amenintat cu masuri dintre cele mai dure. „Sictir, ba!”, i-a transmis Salvini ieri, confirmand pozitia guvernului: Italia nu va modifica proiectul de buget pentru anul 2019, asa cum cerea/ astepta Comisia Europeana!

„Ca sa respectam regulile impuse de UE, ar insemna sa votam un buget sinucigas. Atunci, Italia ar intra in recesiune”, a reactionat si vicepremierul Luigi Di Maio.

author avatar
Nicholas Cezar
3.119 afisari

13 COMENTARII

  1. Impotriva rezolutiei privind coalitia PSD-ALDE au votat 151 de eurodeputati din 700 , cat numara Parlamentul European . Astia ar trebui trimisi acasa sa-si refuleze euroscepticismul si sa nu mai taie frunza la caini la Brusseles ? Italia trece printr-un accident electoral , nu poate fi punct de reper pentru valorile occidentale , exemplul cu Luigi Maio nu este concludent si nici exemple cu trecatoare figuri de talia lui Matteo Salvini sau Giorgia Meloni nu reprezinta valorile democratiei in timpul efemer cat butoneaza politica italiana . Orban in Ungaria , Le Pen in Franta , Cvjjanovic in Republica Srpska , Wilders in Belgia , Bandet in Olanda , Wilimsky in Austria , Batten in Marea Britanie sunt beneficiarii voturilor unor segmente de votanti ce aluneca in extremism si nu reprezinta nucleul reprezentativ in tarile unde se manifesta , opozitia isi face simtita prezenta si mentine echilibrul necesar . Diversitatea opiniilor intregesc procesele democratice , este un lucru benefic si societatile respective isi remediaza singure sincopele proceselor electorale , exista o armonie a contrariilor cu propriul mecanism de autoreglare . Surprinzator , un ziarist impartial si corect nu si-ar manifesta dispretul pentru votul lui Macovei ,Marinescu , Muresan , Preda , Buda , Stolojean , Ungureanu , Turcanu sau Valean , ci si-ar intreba esantionul firav de cititori cu totul si cu totul ALTCEVA : CUM ESTE POSIBIL SA VOTEZE 133 DE EURODEPUTATI S O C I A L I S T I ” PENTRU ” SUSTINEREA REZOLUTIEI IMPOTRIVA GUVERNARII PSD-ALDE ? Asta e menirea ziaristului adevarat , sa informeze corect si sa lase deoparte orice tentativa de partinire si cocolosire a realitatii si a situatiei de fapt , sa gaseasca vulnerabilitatile unor partide cu care e posibil sa simpatizeze din convingere sau ( daca are curajul ), din motive obscure . De vorbe , traduceri sictirite de prost gust si aratat cu degetul in ograda altuia SUNTEM SATUI !

  2. Asa Roexit si apoi ce? Ce facem cand intra Putin cu tancurile peste noi? Ca ne masacreaza pe toti, ne trimite in Siberia la lagarele de acolo cum a facut si in Basarabia, nu mai ramane picior de roman in Romania.
    Ar trebui sa ii pupam si in … pe asa zisii bolsevici de la Bruxelles ca ne apara de bolsevicii aia adevarati, aia ai lui Putin

    • Intră Putin cu tancurile? Ne masacrează pe toți? Omoară 19milioane de români? Pe toți, toți, toți?! Ești tu sigur? Și hotărăște-te: ne trimite în lagărele din Siberia după ce ne masacrează sau înainte?
      Alo, nea Anton, nu vrei să-ți torn niște ..rimă? Io zic să #numafumațiarbă, că vă face rău!

      • Pana la urma rusii au intrat peste noi, calare sau pe tancuri, de vreo 12 ori? De ce te-ai indoi de a 13-a, crezi ca se jeneaza?

  3. Pentru zacesti mercenari : Monica Macovei, Marian Jean Marinescu, Siegfried Muresan, Cristian Preda, Daniel Buda, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Mihai Turcanu, Adina Valean si multi altii ca ei, care prin ce fac, demonstreaza clar ca sunt in slujba altora, nu exsita nicio masura, cum ar fi retragerea mandatului ?
    Sunt total de acord cu atitudinea Italiei !!!

  4. Timmermans,Juncker sunt cei doi adepti ai stalinism /nazismului(vezi rezolutia OSCE/2009) care confirma ca Uniunea Europeana este noua URSS.
    In Romania ciuma rosia, reprezentata prin Lazar Augustin, Kovesi, Lazurna/IOHANNIS este toata adunata in jurul autodeclaratului nazist ,infractor protejat de stalinisti,Klaus Werner Iohannis.

  5. Niste prosti au ajuns sa conduca UE!
    Doamne da-le minte la europeni sa nu mai voteze asemenea formatiuni politice ,conduse de prosti!

  6. Oare Putin trebuie sa se mai deranjeze sa intre cu tancurile? De s-ar obosi cand are nucleara la indemana? A doua zi dupa Roexit iarna nucleara coboara peste Romania! Astia care fumea ierburi pe aici sa se trezeasca la realitate, ce va inchipuiti ca pe Putin il doare mana sa apese pe buton? O face pentru ca poate!
    Roexit = Pierirea neamului romanesc! Zici roexit esti antiroman!

  7. Tot vorbiti ca ar intra rusii peste noi. Simple aberatii. Uitati-va la betivii si homo aia care conduc UE. Chiar nu vreti sa vedeti? Va place sa vi se impuna sa va imbracati in fusta , sa aratati copiilor obiecte obscene, sa fiti pe invers, sa dam portul Cta, sa dam gazele gratis, sa ni se defriseze padurile, sa adoptam pozitia giocelului, sa platim taxe enorme, dar cand sa accesam fonduri europene, ni se impun o groaza de conditii pe care oricat ai vrea nu le poti indeplini?! ROEXIT! si desfiintarea /dizolvarea UE, care nu se ocupa de bunastarea popoarelor, ci de intereselor lor personale

  8. Oare de o fi asa de greu de crezut ca rusii nu intra in Romania? S-or speria de fusta lui Dancila sau de mustata lui Dragnea? Daca americanii iau mana de pe noi ne-am dus

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger