AcasăNewsBolnavii, prostiti pe fata de catre farmacisti!

Bolnavii, prostiti pe fata de catre farmacisti!

Afacerile cu sanatatea vor fi intotdeauna profitabile, mai ales cand pe post de client este un popor cu speranta de viata din ce in ce mai mica si prea grabit ca sa mai aiba timp sa prospecteze piata. „National” prezinta o situatie incredibila: farmacistii fac preturile medicamentelor dupa bunul plac, unele pastile ajungand sa coste dublu intr-o farmacie, fata de o alta situata la doar cativa metri.

Cu toate ca se afla la o aruncatura de bat una de cealalta, farmaciile vand medicamentele la diferente mari de pret

Medicamentele eliberate fara prescriptie medicala sunt simple marfuri pentru farmacistii care vor doar sa scoata profit de pe urma suferintei semenilor. Reporterii „National” au  realizat ieri un mercurial al produselor farmaceutice la care apeleaza orice roman, la un moment dat, inainte de a ajunge la medicul de familie sau la un specialist. Comprimatele pentru inlaturarea migrenelor, pastilele pentru afectiunile digestive sau picaturile pentru nas – toate au preturi diferite, pe o raza de cativa metri.

Cu toate ca vand aceleasi produse, farmaciile isi stabilesc singure preturile si isi imbie clientii sustinand ca ale lor sunt cele mai mici. Ba, mai mult, inventeaza si carduri de fidelitate pe baza carora, in functie de punctele adunate, ofera, chipurile, reduceri substantiale. Dupa ce preturile au fost umflate chiar si de doua ori! Jurnalistii nostri au descoperit ca, desi se afla, paradoxal, la distanta de doar cativa metri una de alta, farmaciile practica adaosuri comerciale care difera ca de la cer la pamant.

Lile Farm

Astfel, pe Calea Rahovei din Capitala, la intersectia cu Calea Ferentari, exista trei farmacii: Belladonna, Lile Farm si Dona. O cutie de Paracetamol costa in una dintre ele 4 lei, in timp ce la cea de vizavi este 6 lei, iar in cea de-a treia…8 lei. Adica dublu! Banala aspirina (ce-i drept, de firma!) costa 20 de lei la Belladonna, la Lile Farm – 25 de lei, iar la Dona 27,4 lei. Pentru cei cu dare de mana, acelasi produs poate fi cumparat de la Centrofarm cu 28 de lei. Un flacon cu picaturi nazale pentru alergie si raceala costa la Belladonna 15 lei, la Lile Farm 18,2 lei, iar la o unitate Centrofarm din acelasi cartier…23 de lei!

Dona

Acelasi lucru l-au descoperit reporterii „National” si la Piata Unirii, unde, in cele trei farmacii situate una langa cealalta preturile difera considerabil, precum si in zona Dorobanti, unde chiriile uriase platite pentru spatiile comerciale se regasesc in preturile umflate la limita legii. Culmea, toate farmaciile vizitate ieri de jurnalistii nostri erau aproape pline, iar clientii cumparau medicamentele fara a se uita vreo clipa la pret. Fie din comoditate, fie din nestiinta, cei mai multi romani cumpara produse, in general, si medicamente, in cazul de fata, fara a compara preturile.

Un calcul simplu demonstreaza insa faptul ca, la achizitionarea mai multor produse dintr-un loc in care adaosul comercial este unul de bun simt, clientul poate face o economie considerabila, de cateva zeci de lei. Bani care pot fi cheltuiti in orice alt scop, decat cel de a umfla conturile farmacistilor. (Vom reveni).

Farmacia Belladonna

N Aspirin C – 20 de lei

N Vibrocil – 15 lei

N Nurofen– 14 lei

N Antinevralgic – 6,5 lei

Farmacia Lile Farm

N Aspirin C – 25 de lei

N Nurofen – 16,5 lei

N Vibrocil – 18,2 lei

Farmacia Dona

N Aspirin C – 27,4 lei

N Vibrocil – 23,4 lei

N Nurofen – 14,9 lei

N Antinevralgic – 8,4 lei

Farmacia Centrofarm

N Aspirin C – 28 de lei

N Vibrocil (picaturi nazale)- 23 de lei

N Antinevralgic – 8,5 lei

[poll id=”244″]

author avatar
Narcis Voica
2.616 afisari

5 COMENTARII

  1. Ma mira ca nu ati luat ca exemplu si CATENA .Ei sunt initiatorii acestui „model”(carduri , promotii , etc.) . Probabil ca ei v-au platit sondajul.Pacat de munca asa-zisului reporter.

  2. Un reporter obiectiv ar fi luat ca exemplu pe initiatorii metodei de ” a prostii clientii” , farmaciile CATENA . Probabil ca ele au platit articolul si de aici relatarea …..obiectiva .
    Pacat !.

  3. Nici un Premier inclus cel de azi si nici un Guvern inclus cel de azi nu vad si nu aud zgomotul a milioane de dollari lunar care NU sunt acceptati in Romania,oare cei din toate guvernele si Premieri NU Au auzit Imnul cu strofa “Desteaptate Romane””
    Bancile centrale in Romania nu accepta depunere electronica a pensiilor Americane si a salariilor Americane pe teritor Romania,,,,Tara duce lipsa de valuta,iar rasponsabili dorm cu somn de intentie in a saraci si mai mult economia,,,

    The US Embassy and the Regional Federal Benefits Unit have advocated for direct deposit of benefits in bank accounts in Romania (country direct deposit), but the negotiations between the U.S. bank where the payment originates and a Romanian partner bank are still ongoing and there is no definite answer of when or if the negotiations will be completed. While still hopeful that country direct deposit will be offered in the future,

    Representatives of the Social Security Administration visited Bucharest in July 2011 to provide beneficiaries of SSA, VA and OPM who reside in Romania with the latest information about upcoming changes and payment options.

  4. Daca lumea este ignoranta si nu verifica preturile inainte sa cumpere mai ales ca unitatile sunt aproape unele de altele,este problema lor .Suntem intr-o economie de piatza. Nu comunizarea preturilor este solutia ,ceea ce sugerati voi in acest articol, ci responsabilitate fiecarui cumparator de a-si cauta produsul cel mai convenabil pt buzunarul respectiv. Astfel cel cu preturi mari nu va mai avea vanzare si va fi nevoit sa reduca preturile.

  5. Suntem intr-o economie de piatza. Este datoria cumparatorului sa verifice preturile, mai ales ca farmaciile respective sunt apropriate ca distatantza.Atata vreme cat cumparatorii vor ramane ignoranti, n-au decat sa plateasca pretzul.Daca fiecare ar verifica inainte sa plateasca, atunci farmacia cu preturi mari nu v-a mai avea vanzare…si va fi nevoita sa reduca preturile.
    Titlul” prostiti de catre farmacisti” n-are absolut nici o relevantza. Pretzurile sunt afishate…decizia cumparatorului.
    P.S. Sondajul de mai sus suna stupid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger