Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bol chinezesc vandut cu 25 de milioane de euro

Bol chinezesc vandut cu 25 de milioane de euro

Autor:

Un vas extrem de rar din perioada dinastiei Qing a gasit, ieri, cumparator pentru aceasta fabuloasa suma, la Hong Kong, in cadrul unei licitatii organizate de Sotheby’s.

 

bol china 720x360 Bol chinezesc vandut cu 25 de milioane de euro

Afacerile caselor de licitatii infloresc in fosta colonie britanica Hong Kong, unde cumparatorii asiatici nu ezita sa cheltuie averi pe obiecte rare

Avand un diametru de 14,7 centimetri, acest bol delicat este decorat este decorat cu “falangcai”, ornamente cu email realizate combinand tehnicile chinezesti cu cele occidentale. Dar si cu flori, intre care narcise care nu figureaza des pe portelanurile chinezesti. Bolul a fost folosit de catre imparatul Kangxi in 1720 si a fost fasonat intr-un atelier imperial din Orasul Interzis in Beijing de catre o echipa de artizani cu ajutorul unor iezuiti veniti din Europa, folosind propriile lor tehnici si materiale.

bol china1 720x480 Bol chinezesc vandut cu 25 de milioane de euro

Nicolas Chow, deputy chairman for Sotheby’s Asia, holds an extremely rare Qing Dynasty bowl — one of only three known to exist — during a media preview at auction house Sotheby’s in Hong Kong on March 1, 2018, before its upcoming sale on April 3. The bowl is expected to fetch 25.6 million USD and even break the record for Chinese ceramics, auction house Sotheby’s said. / AFP PHOTO / Anthony WALLACE

Vasul a fost cumparat de un anonim dupa doar cinci minute de licitare cu 239 milioane de dolari din Hong Kong (24,69 milioane de euro). “Este in mod absolut cel mai frumos exemplar de acest fel”, a declarat Nicolas Chow, presedintele Sotheby’s Asia. “In total nu se cunosc decat trei boluri cu acest magnific fundal roz”, a adaugat el. Insa suma achizitiei nu reprezinta un record la licitatiile pentru ceramica chinezeasca. Un bol cu o vechime de 1000 de ani din timpul dinastiei Song a fost vandut in octombrie 2017 cu echivalentul a 32 milioane de euro.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!