AcasăNewsBogatii au devenit superbogati

Bogatii au devenit superbogati

Economia nu functioneaza pentru toti, ci doar pentru minoritati detinatoare de averi uriase

82% din bogatia creata anul trecut in toata lumea a ajuns in mainile a 1% din cei mai bogati oameni ai planetei. Femeile sunt cele care au suportat un pret greu al acestor inegalitati, a denuntat, ieri, un raport al ONG-ului britanic Oxfam.

Economia nu functioneaza pentru toti ci doar pentru minoritati detinatoare de averi uriase

”Boom-ul miliardarilor nu este semnul unei economii prospere ci simptomul unui esec al sistemului economic”, a afirmat directoarea Oxfam, Winnie Byanyima, la publicarea raportului intitulat ”Recompensati munca, nu bogatia”, la deschiderea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos. ”Exploatam oameni care ne fabrica haine, ne asambleaza telefoane, care cultiva alimentele pe care le mancam, in scopul de a garanta o aprovizionare constanta cu produse scumpe dar si pentru a mari profiturile companiilor si a bogatilor lor investitori”, a declarat Byanyima. Potrivit raportului, 3,7 miliarde de persoane (50% din populatia mondiala) nu au beneficiat cu nimic din cresterea mondiala de anul trecut, in timp ce 1% din cei mai mogati au beneficiat de 82%. Din 2010, bogatia acestei ”elite economice” a crescut cu 13% pe an, un varf fiind atins in perioada martie 2016-martie 2017, perioada in care ”s-a produs cea mai mare crestere din istorie, ca numar, a persoanelor a caror avere depaseste 1 miliard de dolari, cu un ritm de 9 miliardari pe an. ”La baza piramidei” sunt muncitorii, in intreaga lume. Mai ales femeile, ”suprareprezentate in locuri de munca cele mai prost platite”, castigand mai putin decat barbatii. De altfel, 10 noi miliardari din 9 sunt barbati.

author avatar
Tudor Borcea
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bravo, Borcea! Te-ai întrecut pe tine însăți (sic!). Totuși, te-ai informat corect? Noi, da. Nu 10 din 9 e bărbați ci 54 (Cici!) din șaptișpe e femei. Revoluționarule! Pionierule! :)))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger