AcasăNewsBogatasii greci de pe „lista lui Lagarde” mor subit!

Bogatasii greci de pe „lista lui Lagarde” mor subit!

Aflat pe lista lui Lagarde, Leonidas Tzanis a fost gasit spanzurat in casa, dar nu a lasast bilet de adio

Cei aproape 2.000 de greci foarte bogati, cu conturi  in Elvetia, aflati in atentia FMI, ar trebui sa se teama. Doi dintre evazionistii de pe lista sefei Fondului, Christine Lagarde, au murit unul dupa altul, in conditii suspecte.

Aflat pe lista lui Lagarde, Leonidas Tzanis a fost gasit spanzurat in casa, dar nu a lasast bilet de adio

„Lista lui Lagarde” are o istorie de doi ani. Actuala sefa a FMI i-a dat in 2010 fostului ministru de finante Giorgios Papaconstantinou un CD cu numele a 1.991 de greci putrezi de bogati, implicati in fapte de coruptie si de evaziune.

Chrisatine Lagarde

Potrivit Business Insider, ulterior, CD-ul a ajuns la la Evangelos Venizelos (fost ministru de finante), apoi la actualul premier Antonis Samaras, numai ca, in urma cu o saptamana, surpriza! CD-ul a disparut, iar actualul ministru de finante, Yannis Stournaras, zice ca il cauta, iar daca nu-l gaseste, e obligat sa ceara o copie de la Christine Lagarde.  Curios lucru,  dupa disparitia CD-ului, doi dintre cei aflati pe lista s-au sinucis, adica asta e varianta oficiala.

Sinucideri fara bilete de adio…

Premierul Antonis Samaras a primit CD-ul pe 3 octombrie, iar dupa ce  l-a parcurs a dispus arestarea fostului ministru grec al Apararii, Yannis Sbokos, pentru coruptie.  Intre timp, CD-ul a disparut, dar au inceput sa apara mortii, unul dupa altul. Primul, Leonidas Tzanis,  un fost secretar de stat la Interne intre 1999 si 2001, investigat pentru coruptie, a fost gasit mort in casa, spanzurat. Autoritatile au stabilit ca a fost vorba de sinucidere, desi nu s-a gasit niciun bilet de adio. Al doilea mort subit este un bogat om de afaceri, Vlassis Kambouroglou, gasit fara viata si fara bilet de adio intr-o camera de hotel din Jakarta. Kambouroglou era acuzat de spalare de bani si de primire de mita in campania electorala a fostului ministru al Apararii, Akis Tsochatzopoulos. Acesta este inchis pentru furt si pagubirea statului cu 1,29 miliarde de dolari. Pe lista mai sunt 1.989 de persoane, inca in viata…

author avatar
Arpad Dobre
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger