AcasăNewsBoc: Daca grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat motiunea de cenzura,...

Boc: Daca grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat motiunea de cenzura, Guvernul ar fi ramas

Emil Boc

Liderul PDL Emil Boc a declarat, vineri, dupa adoptarea in Parlament a motiunii de cenzura la adresa Guvernului Ungureanu, ca Executivul ar fi ramas in exercitiu, daca grupul minoritatilor nationale ar fi fost „fair-play”.

Emil Boc

„Daca grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat motiunea de cenzura, sau o buna parte din grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat, Guvernul ar fi ramas in exercitiu. Mi se pare absolut incorect pentru un partener de guvernare sa nu fie fair-play. Am stat atata vreme la aceeasi masa a Coalitiei, si daca era o problema ar fi trebuit sa spuna in sedinta Coalitiei ca nu mai sustine Guvernul si atunci prezentam public o alta concluzie. Nu sa se vina in Parlament si sa se faca un asemenea vot prin care verbal sa declari ca sustii Guvernul, iar practica sa-i infigi un cutit in spate. Este un gest de profunda ineleganta si de lipsa de demnitate. (…) In democratia damboviteana se prefera sa spui una in fata si alta pe la spate”, a spus Boc.

„Vreau sa le multumesc colegilor de la PDL- oportunistii au plecat si s-au curatat de partid. Vreu sa le multumesc colegilor de la UDMR si UNPR, am insa un regret fata de grupul minoritatilor nationale”, a adaugat Emil Boc.

Intrebat daca PDL trece in opozitie, Boc a raspuns: „Punctul de vedere al PDL il voi expune la intalnirea de la Cotroceni, dupa ce ma voi consulta cu colegii de partid. Am un punct de vedere foarte clar, pe care vreau sa il exprim. „In masura in care oportunismul si traseismul a castigat in politica, imi asum si eu acest esec. Voi vedea in zilele urmatoare ce voi face”, a raspuns Boc, intrebat daca isi va da demisia dupa trecerea motiunii opozitiei.

Motiunea de cenzura “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, depusa de USL impotriva Guvernului Ungureanu a trecut de Parlament. Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis, vineri, la doar 78 de zile de la investire. Motiunea de cenzura a fost adoptata cu 235 de voturi “pentru”.

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger