AcasăNewsBoc: "Bugetarii vor pierde marirea de 8% prin inflatie si prin curs"

Boc: „Bugetarii vor pierde marirea de 8% prin inflatie si prin curs”

Emil Boc considera ca bugetarii vor pierde, de fapt, o buna parte din banii pe care urmeaza sa-i primeasca prin procentul de 8% acordat pentru reîntregirea salariilor, din cauza faptului ca actualul Executiv „fugareste leul, cursul începe sa fie scapat de sub control”, iar Guvernul nu are nicio viziune pentru a pastra stabilitatea economico-financiara lasata de guvernarile democrat-liberale.

„As vrea sa vad de unde va sustine Guvernul Ponta cresterea economica în România, pentru ca în fiecare zi îl aud cum nu mai poate sustine cresterea economica nici de 1,7%, nici de 2%, acum chiar mai jos de 1,5%. Spun foarte clar ca România a avut crestere de 2,5% în 2011. (…)În fiecare zi, prin faptul ca acest guvern fugareste leul, iar cursul începe sa fie scapat de sub control, toti bugetarii vor pierde prin inflatie si prin curs o buna parte din cei 8% pe care îi vor primi. Guvernul nu este credibil si nu are niciun fel de viziune de a pastra aceasta stabilitate pe care o avem”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier a adaugat ca în cea mai grea perioada guvernarile PDL au reusit sa pastreze „cursul sub control, iar inflatia sa fie cea mai scazuta în ultimii 20 de ani”. „Acum, dupa doar o saptamâna de la instalarea acestui guvern, lucrurile nu arata deloc în sensul acesta al stabilitatii. Românii nu trebuie sa fie pacaliti de promisiuni desarte, pentru ca tot ce li se da, cei 8%, se pierd prin inflatie si prin curs”, a mai afirmat fostul premier.

Emil Boc a mai spus ca PDL a platit „cu pret politic stabilitatea tarii si a cursului, încercând sa mentinem aceasta tara credibila”.  „Ma doare sa vad ca o stabilitate atât de greu câstigata de România si de români se pierde în fiecare zi prin inflatie, prin devalorizarea leului si prin pierderea credibilitatii noastre pe plan extern”, a mai declarat liderul democrat-liberalilor.

author avatar
Ciprian Purice
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger