Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » BNR vede coruptie in Guvern!

BNR vede coruptie in Guvern!

Autor:

Fondul de Dezvoltare Nationala va crea coruptie din cauza naturii lui si nu o sa duca la nimic bun, a declarat, ieri, Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

 

lucian croitoru BNR vede coruptie in Guvern!

Pentru Lucian Croitoru lupta anticoruptie ar cam include si desfiintarea inca nenascutului Fond pentru Dezvoltare Nationala

“Noi acum ne pregatim sa cream o institutie mamut care se numeste Fondul de Dezvoltare Nationala. Asta este o interventie masiva a Guvernului in economie. Nu o sa duca la nimic bun, stim din experienta altor tari. In jurul ei va crea coruptie, inevitabil, nu din cauza oamenilor care o vor conduce, nu din cauza celor care au conceput-o, ci din cauza naturii ei”, a spus Croitoru. “Daca vrei sa utilizezi corect puterea publica si sa nu obtii beneficii private cu ea, atunci trebuie sa tii cont ca interventiile guvernamentale in economie genereaza coruptie, iar reglementarile neinteligente creeaza arii de activitate in afara sferei reglementate”, a explicat oficialul BNR. Comisia economica si Comisia pentru buget-finante au adoptat, saptamina trecuta, un raport favorabil pentru propunerea legislativa privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, dar a adus o serie de amendamente proiectului initial, in conformitate cu opinia Eurostat. “Amendamentele vizeaza in special subiecte pe care le-am discutat la nivelul Comisiei Europene, cu cei de la Eurostat si asupra carora cei de la Eurostat au spus ca sunt acceptabile si vor face ca acest instrument sa fie considerat in afara bugetului, ceea ce este foarte important. Amendamentele vizeaza in special modul in care statul desemneaza in Consiliul de supraveghere reprezentantii sai. De asemenea, din fond vor face parte doar acele companii care sunt profitabile. Un alt element important este acela legat de faptul ca Fondul trebuie sa fie cel care sa decida vizavi de vanzarea unui pachet de actiuni la acele companii care sunt parte din Fond, si nu statul, ceea ce este o abordare normala si logica. Oricum, Fondul este obligat prin lege (…) sa actioneze in interesul economic al Romaniei. Deci, nu poate sa fie un risc, un derapaj de alta natura”, a precizat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!