AcasăNewsBNR, reactii de camatar

BNR, reactii de camatar

Cresc euro si Robor, iar „inteleptii” institutiei se joaca nu nervii romanilor

Cursul leu-euro a bagat spaima in romani, iar „matusalemicul” Adrian Vasilescu continua sa arunce fumigene, sustinand ca deprecierea monedei nationale nu este cauzata de factori interni, (desi taman institutia guvernata de Mugur Isarescu trebuie sa scoata bani din rezerva internationala a Romaniei pentru a o apara) si ca, daca BNR ar scoate prea multa valuta zilele astea Robor-ul ar urca la peste 7%. Iar ne ameteste acest aparator al bancilor comerciale, poate ca nu toti romanii au educatie financiara (cum arunca in trecut Isarescu-„Manole”), dar nu sunt atat de prosti incat sa nu-si dea seama ca BNR vrea sa scoata de pe piata excesul de lichiditate  cu efect al cresterii dobanzilor si  destructurarii „taxei pe lacomie”.

Cresc euro si Robor iar inteleptii institutiei se joaca nu nervii romanilor

Cursul de schimb leu/euro a incheiat vineri a treia saptamana cu un nou maxim istoric, de 4,7648 lei, iar  reprezentantii PSD au avertizat ca singura institutie abilitata sa administreze «controlat» cursul Leu-Euro este Banca Nationala care dispune in prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce ii permit sa tina sub control variatiile de curs adica mai mult decat dublu banilor cash care se misca in Romania. La afirmatia: “Are, deci, suficiente resurse sa apere moneda nationala. Alaturi de milioanele de romani care au de platit rate la banci, solicitam BNR sa isi faca datoria!”, Adrian Vasilescu o da la intors, ca de obicei: ba ca „Valuta este o resursa limitata in fata dorintelor noastre nelimitate. (…) Ca sa facem rost de valuta, schimbam lei. De aici pleaca toate problemele”, ba ca BNR ar fi trimis rapoarte catre Parlament, dar acestea nu sunt citite, sau, intr-un registru presarat cu mari cantitati de misto, ne spune ca “Interventia pe piata valutara este ca o operatie pe creier. Nu poti sa operezi pe creier fara sa te gandesti la consecinte”. Adanc, domnu’ consilier de strategie al BNR. Halal strategie, daca retragi bani de pe piata, planuiesti sa creasca dobanzile, urmand ca primii afectati sa fie cei cu credite in euro si la Prima casa. Ratele vor creste, Robor asijderea, invers proportional cu nivelul de trai, asa percep „needucatii” comentariile zgarcite ale BNR, o institutie brusc ingrijorata de faptul ca efectele taxei pe lacomie vor duce ca  din 2020 toate bancile vor fi pe pierdere. Serios? Alta fumigena, „saracele” institutii financiare raporteaza de ani de zile in Romania profituri triple fata de cele din Uniunea Europeana, au devenit un veritabil cartel de care nu s-a atins nimeni pana acum, inclusiv BNR, intr-o tara care a ajuns o mosie a bancilor (si a procurorilor). Oamenii nu mai au incredere in profetiile bancii centrale, se face ca nu pricepe Mugur Isarescu, iar politica sa economica se indeparteaza tot mai mult de sprijinul populatiei. Leul abia mai respira, dle Isarescu, lasati-va de manipulare, coborati din bula in care sunteti asezat confortabil din anii 90 si pana la urma schimbati-va consilierul.

author avatar
Andrei Coman
721 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum ați comenta despre faptul că ,”azilul de pensionari”, de la BNR s-a declarat „deranjat” de imprumuturile făcute de guvern, cu Titluri de Stat ale Trezoreriei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger