AcasăNewsBMW-ul care a bagat spaima-n soferi

BMW-ul care a bagat spaima-n soferi

Pe A1, un BMW-radar, autovehicul sub acoperire, a bagat spaima-n soferii care calca acceleratia mai mult decat trebuie. Unii conducatori auto spun ca masina cu radar nu se da in laturi chiar sa-i provoace pe unii dintre ei.

Un BMW seria cinci, purtător de radar, asta este ceva cu adevărat nou în România. Poliţiştii din el ridică carnete pe bandă rulantă, dar unii şoferi spun că au fost „provocaţi” și apoi amendați

Practica masinilor-radar sub acoperire nu este deloc noua, dar un BWM seria 5 sub acoperire? Asa ceva vedeai  pana acum doar in Germania sau Austria. Acum avem si noi unul care face ravagii printre  soferi pe A1. Totusi, actiunea politiei este reclamata ca fiind ilegala: masina-radar neinscriptionata a fost surprinsa pe A1 de unii soferi care au reclamat ca au fost sicanati in trafic, iar apoi au fost amendati. Pe net, parerile sunt impartite. „Am inteles ca baietii cu BMW au luat 38 permise intr-o zi … Te provoaca sa te dai pe autostrada cu ei si te iau din mers…”, a scris un internaut care apreciaza actiunile BMW-ului- fantoma. „Daca aveti impresia ca trecand pe prima banda scapati de el, va intelati! Pe mine m-au stresat 17-18km…pe filmare se vede cum taie calea masinii care era in depasire…m-am speriat si am inceput sa filmez…” „In Anglia sunt mult mai multe masini sub acoperire pe autostrada, dar aia merg legal, nu provoaca. Doar participa la trafic fara golani!Te pot opri, te pot ierta, te atentioneaza”, acestea fiind o parte din mesajele soferilor care au dat nas in nas cu radarul sub acoperire. „In Germania e plin de masini <<civile>>… numai modele noi de Audi si BMW”, spune un alt sofer, dand dreptate politistilor. De cealalta parte, Politia are un mesaj voios pentru cei ce strabat A 1: „Draga soferule, noi, cei care monitorizam, zilnic, traficul auto cu aparatele radar aflate in dotarea Politiei Romane, iti cerem sa nu te superi – facem acest lucru pentru ca tinem la tine si la familia ta. Dorim ca fiecare participant la trafic sa ajunga in siguranta, acolo unde isi doreste. Iti marturisim ca dorinta fiecarui politist aflat in strada e sa imparta zambete si nu amenzi. Pentru ca avem incredere in tine ca te poti purta pe soselele din Romania la fel cum te porti in tarile pe care le vizitezi, te asiguram ca suntem in trafic pentru a te proteja!.

author avatar
Catalin Dumitrescu
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger