AcasăNewsBlocarea cardului de sanatate. Marturia cutremuratoare a unui medic

Blocarea cardului de sanatate. Marturia cutremuratoare a unui medic

Sistemul informatic al cardului de sanatate este indisponibil de trei zile. TREI zile. De fapt, intreg sistemul de sanatate este indisponibil de multa vreme, indiferent de cine s-a perindat pe la sefia ministerului. Pacientii si medicii se simt neputinciosi, sunt nervosi, nemultumiti, scarbiti. Si tot ce-au putut afla din gura ministrului Voiculescu a fost doar “vom lua masuri”. Si, atentie, nu e prima oara cand acest card blestemat se joaca de-a Dumnezeu.

Desi milioane de romani sunt afectati, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sustine ca furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate pot acorda asiguratilor servicii offline, cerandu-si scuze pentru inconvenient si afirmand ca depune toate eforturile pentru remedierea problemelor. Traiti cu scuzele daca puteti sau cu masurile pe care le promite Vlad Voiculescu, de genul “daca si cu parca”. Daca problemele nu pot fi rezolvate ar putea fi modificata legea, atat a putut transmite milioanelor de romani ministrul Vlad Voiculescu.

Mihai Craiu

Iata, in schimb, ce traieste un medic (unul dintre cei mai buni pediatri ai Romaniei) aproape zi de zi si, mai ales, cand “minunatul” card de sanatate se imbolnaveste. “Astazi a fost ORIBIL la spital. Imi vine sa imi iau campii si sa plec naibii din groapa asta putrefacta plina de gunoaie care vor sa ne reglementeze/conduca/orienteze etc viata. Este de nesuportat sa vezi privirea unui amarat venind cu sufletul tremurand de speranta ca a venit la Bucuresti la Institut <<sa il faca domnul doctor bine>> si tu stai paralizat in fata unui computer lovit de apoplexie caci iarasi nu merge serveru’/Hipocrate/intranetu’/mai stiu eu ce??? Si evident ca nu poti recomanda analize caci daca nu existi in spatiul virtual al reglementarilor sanitare esti o fantoma… Iar la fantome nu le poti face hemograme si nici macar … coproculturi. Chiar imi vine sa plec! Astazi am vazut continuu aproape 12 ore pacienti si am facut cereri/foi/acte etc. Nici la masa nu am mers… Imi era rusine de privirea copilului aceluia care spera ca marele doctor de la Bucuresti o sa il faca bine…. Marele dr. l-a ascultat. Cu rabdare. Si l-a consultat. Tot cu rabdare si cu minutiozitate. Dar ATAT. Caci asta poate face marele dr… Si el este DOAR un om. Si nu un vrajitor care poate face minuni sau vraji sa porneasca sistemul electronic… Dar pana cand credeti ca o sa mai suportam mai neterminatilor??? Pana cand??? Mama ei de viata si de meserie! Doar politician e bine sa fii in mioritica noastra patrie”, marturiseste revoltat pe buna dreptate cunoscutul medic  Mihai Craiu. Aceasta este o mica parte din trairile medicilor care sunt, iata, ucisi si ei de incompetenta smecherilor din inaltele functii. O pozitie, posibil cenzurata pe alocuri, a unui medic caruia i s-au legat mainile. Nu, nu de catre DNA. Ci de incompetenta si nepasare, de masuri luate la televizor.

author avatar
Nicole Ionescu
1.117 afisari

2 COMENTARII

  1. Boala sistemului e mai veche si cu bataie lunga. Nu e de vina acarul Paun, actualul ministru al Sanatatii, ci cei care il implementeaza.
    Pai, sa privim in portofelul nostru si in jur: avem card bancar, carduri de fidelitate, card pentru transportul in comun, card de membru, carduri in telefoane, receiver, cipuri in marfuri de larg consum, in documente de identitate, implanturi, permis auto si… blamatul card de sanatate. Renuntam in curand la banii lichizi. Banii electronici vor fi vant si vor aduce furtuna. Daca se belesc sistemele sau ti se comuta cipul pe inchis, atunci esti ramas IN AFARA SISTEMULUI: flamand, bolnav, golan, vagabond.
    De ce ne plangem? Asta ne asternem, asa vom dormi.
    Succesuri!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger