AcasăNewsBlaga: PDL nu va obstructiona justitia in cazul Borbely

Blaga: PDL nu va obstructiona justitia in cazul Borbely

Vasile Blaga

PDL nu va obstructiona justitia si va vota pentru ridicarea imunitatii de deputat a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, presedintele Senatului, Vasile Blaga.

Vasile Blaga

„PDL va face ce a facut intotdeauna, noi nu am obstructionat niciodata justitia in a-si face treaba. Sigur, ca intotdeauna, chiar daca au fost colegi de ai nostri din partid in discutie, ati vazut ca, operativ, grupul parlamentar aflat in situatia de a vota, a votat foarte repede (in privinta ridicarii imunitatii n.r.)”, a declarat Blaga, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor.

Intrebat daca acest caz va afecta relatiile din coalitie intre PDL si UDMR, Blaga a raspuns ca nu e cazul. „Nu cred, pana la urma este un inceput de demers. Domnul Borbely va trebui sa isi dovedeasca nevinovatia”, a spus Blaga. El a adaugat ca nu crede ca acest caz va fi discutat in urmatoarea sedinta a coalitiei pentru ca e vorba de o problema a ministrului Mediului cu justitia.

Totodata, Blaga a mai spus ca problema unei eventuale demisii a ministrului Borbely depinde numai de deciziile acestuia si ale premierului Mihai Razvan Ungureanu.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penale fata de Borbely Laszlo, deputat si ministru al Mediului, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata. „Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de Borbely Laszlo, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata”, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al DNA.

author avatar
Ciprian Purice
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger