AcasăNewsBlaga, obligat sa tina piept democratilor care-i vor demisia

Blaga, obligat sa tina piept democratilor care-i vor demisia

Vasile Blaga este indemnat tot mai des sa plece din fruntea PDL-ului

Vasile Blaga rezista in fata colegilor care insista sa ceara demisia intregii conduceri pedeliste si organizarea cat mai grabnica a unui congres.

Vasile Blaga este indemnat tot mai des sa plece din fruntea PDL-ului

Multi democrati vor sa-l vada pe Blaga platind nota alegerilor din 2012, motiv pentru care incearca devansarea congresului programat de abia prin martie. Ca dovada, anterior intalniri de ieri a conducerii partidului, vicepresedintele Gabriel Berca s-a alaturat celor care vor depunerea imediata a mandatului echipei Blaga: ”Daca venim cu aceiasi oameni, singurul rezultat va fi ca o sa ajungem la 7%. Toata conducerea trebuie sa demisioneze, sa vina altcineva, avem nevoie de figuri noi, credibile”. Opinie impartasita si de Elena Udrea, care insista la randul ei ca este necesara o noua echipa in fruntea partidului, una ”puternica, credibila si capabila sa adune voturi”.

Alti pedelisti cred in schimb ca se impune o analiza la rece a situatiei: ”Este necesara o analiza in filiale astfel incat, atunci cand ne intalnim fie in CNC, fie in Conventie, lucrurile sa fie lamurite”, sustine prim-vicepresedintele Mihai Stanisoara. O analiza ”temeinica” inainte de congres isi doreste si Raluca Turcan, care crede ca o parte dintre colegii sai ignora interesul partidului si vizeaza doar ”preluarea puterii interne”: ”Am vazut discursuri teatrale in care unii nu erau suficient de reformatori, insa in spatele scenei se batea din pinteni pentru tot felul de aranjamente”. Indiferent de opiniile exprimate in partid, cert este ca scaunul lui Vasile Blaga se clatina, sacrificarea actualului presedinte fiind amanata doar de lipsa unui lider de schimb. Pentru ca, de fapt, adevarata problema a PDL este ca Traian Basescu a plecat la Cotroceni fara a lasa un urmas adevarat in sediul din Modrogan.

author avatar
Simona Badulescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger