AcasăNewsBlaga: "Nu trebuie sa ne temem de regionalizarea tarii!"

Blaga: „Nu trebuie sa ne temem de regionalizarea tarii!”

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Craiova, ca ca nu trebuie sa existe o teama fata de regionalizare, care este un proces necesar pentru a avea un stat mai eficient si pentru a utiliza integral fondurile europene.

Prezent la Forumul Economic Regional „Oltenia” organizat de Prefectura Dolj si Universitatea din Craiova, Vasile Blaga a vorbit despre procesul de regionalizare. „Acest forum este o initiativa de apreciat si in perspectiva reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei. As spune ca este vorba de o manifestare de avangarda pentru viitoarea organizare regionala. Noi trebuie sa gandim regional, iar mai intai de toate trebuie sa existe colaborare, strategii si proiecte concrete pentru reducerea dispartitatilor regionale si dezvoltarea echilibrata a acestei tari. Nu trebuie sa ne temem de regionalizare, ci, din contra, trebuie sa fim pragmatici si sa afirmam deschis: regionalizarea este un proces necesar pentru a avea un stat mai eficient si sa putem sa utilizam integral fondurile europene”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat ca in acest moment nivelul de dezvoltare din punct de vedere economic este neuniform, cu discrepante atat pe regiuni, cat si pe judete si chiar in interiorul aceluiasi judet. „Asa nu mai putem merge daca vrem o Romanie puternica, o Romanie dezvoltata echilibrat. Trebuie sa fim constienti si sa recunoastem ca mentinerea actualului cadru administrativ si institutional in Romania nu va modifica tendintele de accentuare a dezechilibrelor de dezvoltare intra si interregionale”, a mai spus presedintele Senatului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 7 martie, in Parlament, ca actualul Legislativ trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea sanatatii si Legea privind reorganizarea administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.

A doua zi, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca PDL este dispus sa-si dubleze eforturile de convingere pentru adoptarea legii de reorganizare teritorial-administrativa, aratand ca UDMR trebuie sa inteleaga ca nu este vorba despre un proiect care sa ameninte direct o alta asezare electorala.UDMR se opune adoptarii Legii privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

author avatar
Ciprian Purice
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger