AcasăNewsBlaga, la CNE al PDL: Plagiatul a fost dovedit. Cerem demisia prim-ministrului...

Blaga, la CNE al PDL: Plagiatul a fost dovedit. Cerem demisia prim-ministrului Victor Ponta

Vasile Blaga, singurul candidat la sefia PDL, a declarat, sambata, in cadrul Conventiei Extraordinare a partidului, ca formatiunea trebuie sa fie „mai unita ca oricand”, pentru „a-si onora rolul” de principal partid de opozitie. Totodata, Blaga a anuntat ca democrat liberalii ii cer demisia lui Ponta, dupa ce plagiatul sau a fost dovedit de un for legitim.

„Am decis sa candidez la presedintia partidului pentru ca in acest moment e necesar PDL sa se reorganizeze si sa-si onoreze rolul de principal partid de opozitie. Nu este un moment usor (…) PDL trebuie sa iasa mai unit ca oricand, iar eu ma angajez sa fiu garantul acestui demers. Am dovedit ca sunt un om al dialogului. Nu am fost si nu sunt omul care sa sape transee in partid, nici atunci cand nu mi-au convenit multe lucruri. Sunt un om dedicat performantei si revigorarii partidului. Va marturisesc – m-a durut fiecare plecare. Insa nu cred ca cei care au plecat sunt foarte fericiti cu alegerea facuta”, a spus Blaga.

Democrat liberalul i-a cerut totodata, in numele partidului, demisia lui Victor Ponta, ca urmare a deciziei de vineri a Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a analizat teza de doctorat a premierului, despre care au concluzionat ca ar fi „plagiat”. Blaga considera ca guvernarea USL distruge credibilitatea tarii. „Victor Ponta si Guvernul USL nu scapa nicio sansa pentru a discredita statul de drept. Nu s-a mai vazut un prim-ministru care sa atace o hotarare a CCR atunci cand nu ii convine. Spune ca e politizata Curtea Constitutionala, dar nu a fost politizata si cand a luat o decizie favorabila USL? (…) Uitati la ce practici apeleaza USL pentru a-si salva presedintele de furt, de plagiat. Plagiatul a fost acum dovedit de un for legitim, din care fac parte academicieni. Ponta s-a gandit sa inventeze un nou Grajdan- pe nume Pop. Pentru toate astea noi ii cerem demisia prim-ministrului Victor Ponta„, a mai spus Blaga, la CNE al PDL.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger