AcasăNewsBlaga: Ideea transferarii unor specialisti din MApN la Fisc este una ticnita

Blaga: Ideea transferarii unor specialisti din MApN la Fisc este una ticnita

(foto: antena3)

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, marti, ca ideea lui Dan Voiculescu de a transfera specialisti din MApN la Fisc, pentru a ajuta la combaterea evaziunii fiscale, este una ticnita.

(foto: antena3)

Blaga a criticat propunerea privind transferarea unor specialisti de la Ministerul Apararii catre Fisc. „E o idee ticnita, scuzati-mi formularea, nu gasesc un termen mai potrivit la ora asta. Cum adica de la armata? Ce pregatire are armata? Trebuie sa ia cu asalt pana la urma societatile comerciale, cetatenii sa plateasca taxe si impozite? Cetatenii nu pot plati taxe si impozite, taxele locale de exemplu pentru ca lucrurile nu sunt clare, incercati sa le platiti, nu aveti unde, nimeni nu o sa va ia banii pentru ca nu stie dupa ce lege sa fie aplicata. In rest, este o idee ca aproape toate ale actualului guvern” a declarat presedintele PDL.

Totodata, Vasile Blaga ii acuza pe actualii guvernanati ca nu isi fac treaba: „Uitati-va numai de la 1 ianuarie pana acum cate lucruri s-au intamplat in sanatate, in invatamant. Nu guverneaza, nu au guvernat nici pana la alegeri, vad ca  nu guverneaza nici in continuare si FMI saptamana asta vine la Bucuresti”.

Nu de aceeasi parere este si ministrul Apararii, social-democratul Mircea Dusa, care a specificat, marti, ca ideea lui Voiculescu este realizabila, si ca se pot transfera specialisti de la armata la finante. „Dumneavoastra cunoasteti foarte bine care sunt prevederile constitutionale si legale legate de atributiile Armatei. Sigur ca, asa cum exista proceduri de acest gen, specialisti de la MApN, asa cum sunt si de la Ministerul de Interne, pot fi detasati la ANAF pentru a da o mana de ajutor in colectarea impozitelor si combaterea evaziunii fiscale. Intrebarea ‘Cam cati?’ este prematura, deoarece trebuie sa vedem cam care sunt solicitarile daca exista o asemenea gandire si sigur ca in functie de solicitari… Nu e vorba de militari, e vorba de detasarea unor cadre de specialitate care sa dea o mana de ajutor”, a declarat Dusa.

author avatar
Alina Costache
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger