AcasăNewsBitcoinmania: romanii, atrasi de banii care nu exista

Bitcoinmania: romanii, atrasi de banii care nu exista

Monedele virtuale, risc dar si mina de aur

Cu toate ca au fost luate in catare de BNR si puse sub presiune de reglementarile europene, iata ca monedele virtuale au supravietuit si chiar daca nu mai inregistreaza cotatiile ametitoare din ultimii doi ani sunt folosite cu entuziasm de romani.

Monedele virtuale risc dar si mina de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a>

Dintr-un studiu realizat de o platforma globala de tranzactionare a monedelor digitale reiese ca unul din 10 romani detine criptomonede in timp ce 33% dintre ei vor sa cumpere. Din totalul respondentilor, 97% au spus ca sunt fie familiarizati (58%), fie au auzit (39%) despre conceptul de criptomonede. Totodata, un procent de 33% dintre romani au declarat ca sunt interesati sa cumpere criptomonede in viitor, in timp ce 72% dintre respondenti au mentionat Bitcoin , Ethereum (29%) si  Ripple (14%). Majoritatea romanilor cumpara criptomonede pentru ca le apreciaza drept o investitie (68%) sau un instrument de plata online (23%). In plus, 63% dintre respondenti admit ca le-ar placea sa plateasca cu monede digitale in magazine, daca ar fi disponibila o astfel de optiune. Majoritatea romanilor cumpara criptomonede pentru ca le apreciaza drept o investitie (68%) sau un instrument de plata online (23%). Un numar mai mic de respondenti folosesc criptomonedele pentru a transfera bani familiei sau prietenilor (7%). In plus, 63% dintre respondenti admit ca le-ar placea sa plateasca cu monede digitale in magazine, daca ar fi disponibila o astfel de optiune. „Rezultatele cercetarii demonstreaza inca o data ca romanii au un grad ridicat de alfabetizare digitala si un entuziasm nelimitat fata de noile tehnologii si inovarii. Preferinta pentru Bitcoin este evidenta in cazul romanilor, devenind sinonim pentru monedele digitale, cu o pondere de aproape doua treimi din piata”, se precizeaza in studiu.

author avatar
Bogdan Borcea
252 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cel care spune ca un roman din zece detine o criptomoneda habar nu are pe ce lume traieste ! Daca pe Bursa de la Bucuresti sunt 12000 de detinatori de actiuni adica un roman din 1500 ma intreb cum poate un roman din 10 sa detina o criptomoneda ,si de unde o cumpara .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger