AcasăNewsBiserica vrea copii fara numar, ca doar nu-i creste ea

Biserica vrea copii fara numar, ca doar nu-i creste ea

Mitropolitul Clujului Andrei Andreicut cere romanilor sa faca ”macar” trei copii, dintre care unul ”pentru tara si biserica”. Asta in timp ce tara si biserica nu ridica un deget nici pentru mame si nici pentru copii.

Mitropolitul<br >Clujului<br >spune că o<br >familie ar<br >trebui să<br >facă măcar<br >trei copii<br >dintre care<br >unul pentru<br >tară si<br >biserică

Tara nu s-ar prabusi daca toate tinerele familii din Romania ar avea macar cate trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama si unul pentru tara si biserica”, a grait inalta fata bisericeasca sambata, la marsul organizat contra avorturilor. Trecem peste dreptul oricarei femei de a decide daca vrea sau nu sa fie mama si daca da cati copii sa aduca pe lume si sarim direct la copiii deja nascuti. Pe care nici statul si nici biserica nu-i ajuta si nu-i protejeaza cu nimic daca au ghinionul de a se naste in familii sarace, dezbinate sau cu probleme. Lasam si statul la o parte, de problemele sistemului social si ororile care se petrec in unele orfelinate s-a mai vorbit. Si asa ajungem la biserica dornica sa vada Romania plina de copii, dar care nu se implica (exceptie cazurile, putine la numar, de preoti cu suflet si har) nici in protejarea si ajutarea copiilor si nici a mamelor abuzate. Adevarul este ca biserica are in patrimonial ei multe masini de lux si vile de neam prost, dar nu si case pentru orfani. De adaposturi pentru femeile abuzate nici nu se pune problema, mai ales ca preotii nu prididesc sa le indemne pe amaratele venite sa se planga de bataile incasate de la bunii lor sotiori sa se supuna barbatului si sa rabde, ca asa a lasat Domnul. Rar preot care sasi sumece sutana, sa se duca la poarta neispravitului si sa-l certe. Biserica nu face cantine pentru orfani si nevoiasi, nu face adaposturi pentru oamenii strazii, nu se intereseaza de modul in care traiesc oamenii in varsta, cu handicapuri sau singuri pe lume. N-ar ingropa si n-ar boteza pe nimeni gratis, in schimb face gura ori de cate ori se vorbeste despre introducerea educatiei sexuale in scoli – metoda care ar limita numarul adolescentelor si tinerelor care raman insarcinate dintr-o joaca sau din prostie. Biserica vrea in schimb puzderie de copii, ca doar nu ea ii hraneste, imbraca, incalta si educa. Ea doar ii dijmuieste atunci cand ajung adulti si au nevoie de o slujba de nunta, de botez, de sfintire a casei, de inmormantare.

author avatar
Simona Badulescu
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger