AcasăNewsBiserica romaneasca de la Ierusalim, atacata cu pietre

Biserica romaneasca de la Ierusalim, atacata cu pietre

Biserica romaneasca ortodoxa cu hramul Sfantu Gheorghe din Ierusalim a fost vandalizata de persoane ramase necunoscute, care au aruncat cu pietre, sticle si gunoaie in usile lacasului de cult.

Biserica romaneasca din Ierusalim e situata intr-un cartier de evrei ultraortodocsi

Atacul nu s-a soldat cu victime, dar usa bisericii situate intr-un cartier locuit de evrei ultraortodocsi fost partial distrusa. Acesta nu este un incident izolat, deoarece, in ultimele saptamani, mai multe manastiri catolice au fost profanate, fapt ce a starnit protestele clerului.

Romania, umilita in lume

In ultima vreme, cetatenii romani devin tot mai mult victime ale xenofobiei, indiferent pe ce meridian s-ar afla. Dupa ce un italian a postat recent pe Facebook o petitie, indemnandu-si conationalii sa-i dea pe romani afara din Italia, a venit  si randul neo-zeelandezilor. Un cuplu de romani a fost umilit recent  pe aeroportul din Auckland de lucratorii serviciului de imigrare din Noua Zeelanda, care le-ar fi spus  „ajunge cu romanii” („no more romanians”). Sefii acestora s-au scuzat, dar au „dres-o” mai rau: cica lucratorii ar fi spus „sa nu mai trimiteti alti romani”.

author avatar
Arpad Dobre
1.468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger