AcasăNewsBine ati venit pe cea mai sinistra insula din lume

Bine ati venit pe cea mai sinistra insula din lume

Localnicii organizeaza vizite pentru turisti insa refuza sa fie ghizi noaptea, chiar si bine platiti

Imaginati-va sute de ochi care va fixeaza, intr-un peisaj salbatic. Aflata in apropiere de Mexic, Insula Papusilor se afla pe lista celor mai terifiante destinatii.

Localnicii organizeaza vizite pentru turisti insa refuza sa fie ghizi noaptea, chiar si bine platiti

Isla de las Munecas a devenit o atractie bizara pentru turistii de pe intreg mapamondul, gratie a sute de papusi atarnate, parca in urma unei regii horror, de copaci, case, garduri. Decapitate, dezmembrate sau scalpate, aceste stranii jucarii par sa lanseze priviri amenintatoare vizitatsorilor.O legenda afirma ca papusile sunt posedate de spiritul unei fetite inecate in largul insulei. O moarte misterioasa. Fostul proprietar al insulei, Julian Santana Barrera a plasat inspaimantatoarele papusi pe insula, in amintirea fetitei inecate. In 1950, Julian Barrera a decis sa devina pustnic. Si-a parasit familia si s-a refugiat pe o mica insula pierduta in canalele mlastinoase ale raului Xochimilco, la sud de orasul Mexic. Intr-o zi, Julian a gasit cadavrul unei fetite, adus de curent in apropiere de cabana pe care si-a construit-o. A incercat in van sa o readuca la viata iar aceasta tragedie se pare ca l-a marcat pe viata. Nu cu mult mai tarziu, a gasit in acelasi loc unde s-a aflat cadavrul copilului o papusa de plastic. Pentru Barrera, nu era nici un dubiu: jucaria i-a apartinut copilei inecate, si nu se afla acolo din intamplare, fetita inecata ii trimitea un semn, spiritul ei inspaimantat de venirea mortii s-a refugiat in papusa de plastic. Atunci Julian s-a decis sa pastreze jucaria , atarnand-o intr-un copac.

Julian Barrera, fostul locatar al insulei, a luat cu el in mormant secretul insulei

Dar nu s-a oprit aici. Impins de o misterioasa obsesie, a inceput sa adune de la populatia locala zeci, sute si mii de papusi, indiferent in ce stare se aflau, convins ca numarul lor tot mai mare i-ar linisti spiritul fetitei inecate. Ulterior, toata zona devenise un sinistru mausoleu. Si, pentru ca misterul insulei sa fie complet, in 17 aprilie 2001, la 80 de ani, Julian Barrera a fost gasit inecat in acelasi loc unde a descoperit corpul fetitei, in urma cu 50 de ani.

author avatar
Tudor Borcea
996 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger