Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bill Gates cere sa fie taxat mai mult

Bill Gates cere sa fie taxat mai mult

Autor:

Al doilea cel mai bogat om din lume sustine ca multimiliardarii, asa cum este si el, ar trebui sa plateasca taxe „semnificativ mai mari”.

 

gates Bill Gates cere sa fie taxat mai mult

Al doilea cel mai bogat om din lume sustine ca multimiliardarii, asa cum este si el, trebuie sa plateasca biruri “semnificativ mai mari”

„Am platit mai multe taxe decat oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui sa ceara celor ca mine sa plateasca taxe semnificativ mai mari”, a spus Bill Gates intr-un interviu la CNN. Co-fondatorul imperiului Microsoft are o avere neta de aproximativ 92 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, dar este si un mare filantrop, peste  jumatate din averea sa va fi destinata unor cauze umanitare. Declaratiile lui Gates vin dupa ce anul trecut  peste 400 de milionari si miliardari americani, intre care George Soros sau  Steven Rockefeller, au cerut Congresului, intr-o scrisoare deschisa, sa nu reduca taxele pentru cei bogati. Tot  Bill Gates a criticat politica fiscala a republicanilor, care ar avantaja corporatiile si persoanele cu averi mari: “Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv. Oamenii care sunt mai bogati tind sa aiba mai mule beneficii decat cei din clasa de mijloc, sau cei saraci, asa ca proiectul actioneaza contrar tendintei generale pe care am dori sa o vedem, in care sa fie intarita plasa de siguranta, iar cei din varf sa plateasca impozite mai mari”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!