AcasăNewsBilantul din perioada Pastelui. MAI: peste 1.200 de permise retinute. Amenzile au...

Bilantul din perioada Pastelui. MAI: peste 1.200 de permise retinute. Amenzile au depasit 7 milioane de lei

In timp ce angajatii la stat, dar nu numai, s-au bucurat, in mare parte, in aceste zile, de Sarbatrile Pascale petrecute in mijlocul familiei, au mancat si mai ales au baut- unii dintre ei urcandu-se apoi la volan, gandindu-se ca pot pacali vigilenta politistilor – angajatii Ministerului de Interne au fost la datorie.

Si semn ca politistii, jandarmii, dar si restul colegilor lor angajati ai Mnisterului de Interne (MAI) si-au facut din plin treaba s-a vazut si din rezultatul bilantului din ultimele patru zile, mai exact de vineri si pana luni.

In acest interval, din datele anuntate, marti dimineata, de catre purtatorul de cuvant al institutiei conduse de catre vicepremierul Oprea, politistii si jandarmii aflati pe teren au aplicat  circa  26.000 de sanctiuni contraventionale, dintre care peste 18.500 de amenzi au fost date regimul circulatiei rutiere. „Valoarea totala a amenzilor aplicate a depasit 7 milioane de lei. Au fost constatate 1.566 de infractiuni, dintre care 300 in flagrant”, a precizat Monica Dajbog.

Statistica arata faptul ca, dintre amenzile aplicate la regimul de circulatie rutiera, 173 au fost pentru consum de alcool la volan. E important de precizat ca, de vinerea trecuta incepand si pana la inceputul acestei saptamani, mai precis pana luni, nu mai putin de 1.291 de soferi au ramas fara permis. Mai mult, au fost aplicate circa 6.300 de amenzi rutiere pentru depasirea vitezei legale.

Bilantul MAI arata, totodata, si faptul ca, in aceste patru zile, s-au inregistrat, in medie, 25 de accidente rutiere zilnic.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger