AcasăNewsBilant la Ministerul Public. Iohannis: toate acestea reprezinta motive serioase de ingrijorare

Bilant la Ministerul Public. Iohannis: toate acestea reprezinta motive serioase de ingrijorare

Klaus Iohannis a fost prezent la prezentarea realizarilor Ministerului Public pe anul trecut.

Incepand prin a mentiona faptul ca participarea sa la prezentarea bilantului anual de activitate al Ministerului Public a „devenit deja o traditie” si continuand prin a felicita reprezentantii institutiei conduse de catre Augustin Lazar „pentru rezultatele muncii depuse pe intregul parcurs al anului trecut”, Klaus Iohannis a amintit rolul Ministerului Public – acela „de a reprezenta interesele generale ale societatii, de a apara ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenilor”.

Presedintele a invocat atacuri la adresa procurorilor. „Aceasta misiune a Ministerului Public nu este una deloc usoara, cu atat mai mult cu cat in ultimii doi ani atacurile la adresa corpului procurorilor au devenit din ce in ce mai virulente. Cand tocmai persoanele care au interese directe sa scape de cercetari penale sunt cele care fac legile in domeniul justitiei, atunci insasi temelia statului de drept este amenintata”, a sustinut Iohannis.

Totodata, seful statului a lansat un atac la adresa Executivului. „Mai mult, Guvernul insista in practica folosirii abuzive de ordonante de urgenta, care produc, asa cum vedem in ultima perioada sau ultima ordonanta 7, efecte dintre cele mai profunde si grave in interiorul sistemului de justitie”, a afirmat Klaus Iohannis, inainte de a declara faptul ca „afectarea carierei procurorului si judecatorului, tentativa tot mai evidenta de control politic asupra unor parchete, insistenta de a spori puterile Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, in ciuda faptului ca forurile europene au criticat sever infiintarea acesteia, toate acestea reprezinta motive serioase de ingrijorare”.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Andrei Coman
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger