AcasăNewsBilant cutremurator al luarilor de ostatici de la Paris. Cel putin sapte...

Bilant cutremurator al luarilor de ostatici de la Paris. Cel putin sapte persoane au murit!

sursa foto: romaniatv.net

Capitala Frantei a fost, vineri, scena unor incidente greu de imaginat chiar si pentru locuitorii unui oras in care apar deseori conflicte.

sursa foto: romaniatv.net

Fratii Kaouchi, cei care au ucis 12 persoane miercuri, in atacul asupra redactiei Charlie Hebdo, au fost reperati undeva in apropiere de Paris.

Au fost incercuiti si au reusit sa se refugieze intr-o tipografie, unde au luat mai multi ostatici.

Aproape in acelasi timp, Amedy Coulibaly, cel care joi a tras intr-un grup de politisti, s-a refugiat intr-o brutarie evreiasca din Porte de Vincennes. A reusit si el sa ia mai multi ostatici.

Autoritatile au facut legatura intre cele doua incidente, dupa ce Amedy Coulibaly le-a transmis fortelor de ordine ca a luat ostatici pentru ca asediul impotriva fratilor Kaouachi sa inceteze.

Politistii francezi au sperat ca pot pune capat celor doua incidente fara varsare de sange. Insa teroristii nici nu au vrut sa auda de negocieri, informand fortele de ordine ca sunt gata sa moara „precum niste martiri”.

In cele din urma, dupa ora 18.00, echipele de asalt ale politiei franceze au dat bataliile decisive pentru cucerirea celor doua redute. Teroristii au fost ucisi, insa cel putin patru dintre ostatici si-au pierdut viata.

Mai mult, jurnalistii francezi sustin ca si patru politisti au fost raniti grav in incercarile lor de a elibera ostaticii.

author avatar
Cristi Ionita
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger