AcasăNewsBica si Videanu, contre in fata magistratilor

Bica si Videanu, contre in fata magistratilor

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, si Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, au fost audiati, joi seara, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei doi sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni in dosarul in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca Videanu a intervenit pe langa Alina Bica rugand-o pe aceasta sa-i scoata de sub sechestru mai multe actiuni pentru ca fostul ministru sa le poata valorifica.

Alina Bica si Adriean Videanu s-au contrat de mai multe ori in fata magistratilor. Fosta sefa a DIICOT a negat ca ar fi avut o relatie de prietenie cu Videanu si chiar a sustinut ca „domnul Videanu mi s-a parut un individ arogant si l-am intrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui”.

Mai mult, Alina Bica sustine ca nu ar fi fost implicata in acest dosar daca la mijloc nu era vorba despre o persoana precum Adriean Videanu „mai ales in conditiile in care conform vechiului Cod de procedura penala plangerile erau solutionate de procurorul sef serviciu, astfel ca plangerea domnului Videanu nu putea ajunge la mine”.

De partea cealalta, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, Adriean Videanu a sustinut in fata magistratilor ca „nu aveam cum sa fiu complice la abuzul in serviciu comis de o persoana pe care nu o cunosc si cu care nu aveam nicio relatie”.

De asemenea, Videanu a spus ca a intreprins doar demersuri legale pentru ridicarea sechestrului.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 12 noiembrie.

author avatar
Cristi Ionita
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger