AcasăNewsBerlusconi, fraierit de chinezii care vor sa cumpere AC Milan

Berlusconi, fraierit de chinezii care vor sa cumpere AC Milan

Grupul de investitori chinezi a achitat deja o suma de 100 de milioane de euro in doua transe

Marele Silvio Berlusconi a cam fost dus de nas in negocierile cu chinezii care vor sa preia AC Milan. Pentru a-si demonstra potenta financiara, investitorii asiatici au prezentat un raport bancar fals pentru a-l convinge pe fostul premier al Italiei sa vanda clubul de fotbal.

Grupul de investitori chinezi a achitat deja o suma de 100 de milioane de euro in doua transe

Fininvest SpA, compania detinuta de Berlusconi, a ajuns luna trecuta la un acord cu un grup de investitori chinezi foarte putini cunoscuti la nivel global in vederea vanzarii multiplei campioane italiene si europene pentru o suma de 740 milioane de euro. Chinezii s-au angajat sa preia inclusiv datoriile actuale ale clubului. Pentru -si demonstra potenta financiara, investitorii asiatici au prezentat un extras de cont al unuia dintre membrii consortiului, emis de o banca din China, Bank of Jiangsu Co., menit a arata disponibilitatile financiare ale acestuia.

Pe langa suma de achizitie, Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. s-a angajat sa asigure o finantare a clubului de 350 de milioane de euro pe urmatori 3 ani

Bank of Jiangsu a declansat, la solicitarea ziaristilor de la Bloomberg, o ancheta, in urma careia a reiesit ca nu a emis niciun astfel de document care sa arate intrarile si iesirile din contul curent al respectivului investitor. Consortiul chinez care intentioneaza sa cumpere clubul italian este condus de omul de afaceri chinez Li Yonghong si este cunoscut sub numele de Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.. Intr-un email transmis Bloomberg, consortiul asiatic “nu confirma ca ar fi prezentat in timpul negocierilor un astfel de document”. Cu toate acestea, agentia de presa americana sustine ca scrisoarea are o data de emitere 25 aprilie, ora 4:14 PM si precizeaza ca respectivul cont avea un bilant pozitiv de 128 milioane de dolari in acel moment. Documentul contine inclusiv sigla Bank of Jiangsu. Fininvest a refuzat, la randul sau, sa confirme existenta respectivei scrisori si s-a abtinut de la orice comentariu pe marginea acestui subiect.

author avatar
Nicole Ionescu
505 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger