AcasăNewsBerlusconi a bagat Italia in criza, de pe „tusa”

Berlusconi a bagat Italia in criza, de pe „tusa”

Exclus din politica, Berlusconi a bagat Italia in „criza acuta”

La cererea lui Silvio Berlusconi, ministrii din partidul sau, PdL (Partidul Libertatii), si-au dat demisia, retragandu-se din coalitia de guvernamant.

Exclus din politica, Berlusconi a bagat Italia in „criza acuta”

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, incearca sa formeze o noua coalitie, ca sa nu fie nevoie de alegeri anticipate si de o pierdere de timp, dupa ce FMI a atras deja atentia ca Italia se afla pe buza prapastiei, politice si economice. Il Cavaliere a fost sanctionat de toata presa italiana pentru aceasta lovitura sub centura, care a bagat Italia in „criza acuta”, spunand ca fostul premier nu a vrut altceva decat sa se razbune. El anuntase de multa vreme ca, daca va fi exclus din Senat din cauza procesului de frauda fiscala, isi va retrage ministrii din coalitia de guvernamant.

O comisie din cadrul Senatului, urmeaza sa voteze, la 4 octombrie, in privinta mandatului lui Berlusconi, dupa ce acesta a fost condamnat, in august, la un an de inchisoare pentru frauda fiscala. Berlusconi ar urma sa isi ispaseasca pedeapsa la domiciliu sau efectuand munca in folosul comunitatii, insa ceea ce il supara este faptul ca i se interzice dreptul de a fi ales, dupa ce a dominat politica italiana timp de aproximativ 20 de ani.

author avatar
Adina Mutar
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger