AcasăNewsBerea, noua victorie a lui Kim Jong-un

Berea, noua victorie a lui Kim Jong-un

Ce nu spune propaganda comunista este ca fabrica Taedonggang foloseste vechi instalatii britanice, cumparate in 2000 la ordinul Marelui Carmaci si prezentate ca o victorie a regimului.

Liderul de la Phenian a declarat ca este mandru ca tara sa a realizat un soi de bere bazat pe o tehnica ”exclusiva”, pentru a contracara berile sud-coreene apreciate ca ”insipide”. Pe toate le stie Kim asta!

Ce nu spune propaganda comunista este ca fabrica Taedonggang foloseste vechi instalatii britanice cumparate in 2000 la ordinul Marelui Carmaci si prezentate ca o victorie a regimului

Prezentand noul produs ca unul revolutionar, fabrica de bere Taedonggang, la indicatiile Marelui Carmaci, a informat ca a folosit cu predilectie graul, in loc de orz, pentru berea minune. Descoperind cu mandrie si apa calda, pentru numerosi fabricanti europeni de bere blonda folosesc graul cu bob moale in retetele lor, in special germanii, unde proportia de graul in reteta variaza de la 50% la 70%. Anumiti producatori, cum este Gratzer, scot o bere fabricata 100% din grau afumat. Presa nord-coreeana a prezentat noua bere de la Taedonggang ca o ”victorie a lui Kim Jong-un pentru cresterea nivelului de trai al poporului”. Nu i-a fost usor. Pentru ca, afirma ziarul Chosun Ilbo, berea este ”rezultatul unei batalii care a avut loc 24 de ore din 24”, pentru a le face nord-coreenilor viata mai ”agreabila”. Aceeasi publicatie informeaza ca insusi Comandantul Suprem este mare amator de bere. Mai mult, Kim Jong-un ar fi incercat ca creeze un ”biergarten” dupa modelul bavarez in Phenian. In Bavaria, ”gradinile de bere” sunt locuri traditionale bine ancorate in cultura locala. Este vorba de spatii in aer liber, cu lungi mese de lemn in jurul carora oamenii beau bere si se relexeaza.

author avatar
Tudor Borcea
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger