AcasăNewsBerceanu: Nu mai candidez la parlamentare. Renunt la sefia PDL Dolj pana...

Berceanu: Nu mai candidez la parlamentare. Renunt la sefia PDL Dolj pana la sfarsitul anului

Liderul PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa ce a avut loc la Craiova, ca nu va mai candida la urmatoarele alegeri parlamentare, iar pana la sfarsitul anului va renunta la functia de presedinte al filialei doljene. Totodata, Berceanu a sustinut ca Sorin Frunzaverde „are tentatia tradarii” inca din 2002, cand ar fi vrut sa plece la PSD. Cat priveste excluderea din PDL a lui Cristian Preda, Liderul PDL Dolj a afirmat ca ar fi votat in favoarea masurii,”fara niciun fel de retinere”.

„Vreau sa va spun ca nu mai candidez la urmatoarele alegeri parlamentare, pentru ca este suficient. Eu la sfarsitul acestui an si al acestui mandat de parlamentar implinesc 23 de ani de cand sunt parlamentar si cred ca este suficient. Trebuie sa vina tineret si in Parlament si cred ca este bine sa nu stai prin Parlament pana cand nu mai stii bine ce se intampla pe acolo”, a declarat Berceanu, potrivit Mediafax.

Berceanu a precizat ca intentioneaza „sa iasa din politica la varf”, dar ca nu se pune problema sa plece din PDL la alt partid. „Eu fac parte dintre cei care cred ca mai exista si altceva de facut pe lume decat politica. Am de gand sa ies din politica la varf, dar nu am de gand sa plec din PDL, desi am auzit ca a fost asa un fel de zvon. Nici pomeneala. Eu nu o sa plec niciodata, nici independent, nici la alt partid. Poate sa plec acasa, asta da. Dar nu o sa plec la alt partid”, a declarat Berceanu.

Totodata, Radu Berceanu a anuntat ca se va retrage din functia de lider al PDL Dolj.  „Renunt nu doar la activitatea parlamentara, ci si la functia de presedinte al PDL Dolj pana la sfarsitul anului”, a mai spus democrat-liberalul.

Frunzaverde, „tradator”. USL si-a luat o mare plasa

Cat priveste plecarea lui Sorin Frunzaverde la liberali, Berceanu a declarat ca acesta „are tentatia tradarii” inca din 2002, intrucat a negociat cu conducerea PSD sa intre in randurile partidului pentru a deveni ministrul Apararii Nationale. „Domnul Frunzaverde a negociat in 2002 cu Adrian Nastase si conducerea PSD de atunci ca sa treaca la PSD si sa fie ministrul Apararii, dar domnul Ion Iliescu s-a opus, pentru ca ministrul Apararii era Puiu Pascu, care facea parte din scoala de partid si grupul de la Trocadero la care dansul (n.r. – Ion Iliescu) a tinut si tine foarte mult. Un numar restrans de colegi stiu acest lucru si daca cumva domnul Frunzaverde nu isi mai aduce aminte, ii aduc eu aminte acum si pot sa intru si in detalii. Asa ca tentatia tradarii este mai veche. Nu cred ca pot sa spun nimic altceva decat acest cuvant «tradator», despre un om care a fost de trei ori pus ministru de Partidul Democrat Liberal: la Mediu, Turism si Aparare. Un om care totdeauna a fost in conducerea partidului in prima linie. Eu nu mai sunt din 2004 in nicio functie, dar Sorin Frunzaverde a fost pus de acest partid primul pe lista la alegerile europarlamentare, a fost stabilit reprezentantul nostru la Partidul Popular European, deci Sorin Frunzaverde nu poate sa reproseze absolut nimic acestui partid”, a declarat presedintele PDL Dolj.

Berceanu e de parere ca „USL a luat o mare plasa”, pe motiv ca respectivul candidat pe care il sustineau la presedintia Consiliului Judetean avea mai multe sanse decat Sorin Frunzaverde. „Domnul Sorin Frunzaverde a facut niste sondaje care crede ca le stie numai dansul, dar le mai stiu si altii. Si, in unele a fost pe locul doi, dar in altele pe locul trei, drept urmare a aplicat metoda, de altfel cunoscuta, ca daca e altul mai bun sa trec la partidul ala, ca sa ma puna pe mine partidul ala si sa nu il mai propuna pe el, pentru ca m-ar bate. USL a luat o mare plasa: daca mergeau cu candidatul lor, aveau presedinte de Consiliu Judetean. Asa, probabil ca va merge cu Sorin Frunzaverde ca, probabil, asa au fost promisiunile in cadrul targuielilor respective, dar asta nu inseamna ca vor avea un presedinte de Consiliu judetean, pentru ca cine a tradat o data, de doua ori, de trei ori, sau a incercat, mai face si alte incercari”, a afirmat Berceanu.

As fi votat pentru excluderea lui Preda fara nicio retinere. Nu este la prima abatere

Legat de excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, Berceanu a spus ca cel dintai a criticat „foarte rar si foarte subtire opozitia”, insa a fost „extraordinar de activ, mai ales pe blog in a critica PDL”, asa ca ar fi votat pentru excluderea lui. „As fi votat pentru excluderea lui Preda fara niciun fel de retinere, pentru ca nu este nici la prima, nici la a doua si nici la a zecea abatere de acest fel. El si-a facut deja o cariera politica, o imagine politica criticand foarte rar si foarte subtire opozitia, dar fiind extradordinar de activ, mai ales pe blog in a critica PDL. Una este cu monitorul in fata si la clape, pe blog, si alta este cu oamenii in fata, care spre deosebire de monitor mai au si alte pareri, te intreaba”, a mai spus Radu Berceanu.

163 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger