AcasăNewsBentley pentru summit in Papua Noua Guinee

Bentley pentru summit in Papua Noua Guinee

Opozitia a denuntat un jaf al banului public

Un intreg scandal s-a declansat in aceasta saraca tara insulara din Pacific, la nord de Australia si la est de Indonezia dupa ce guvernul a decis sa cheltuie bani pentru limuzine. Culmea, anterior a comandat Maserati.

Opozitia a denuntat un jaf al banului public

Masinile Bentley Flying Spur (grupul Volkswagen) au fost comandate pentru summit-ul Cooperarii economice Asia-Pacific (Apec) organizat in noiembrie in capitala Port Moresby. Inca nu este clar cate unitati au fost comandate, ci numai pretul fiecarei limuzine: 320.000 de dolari australieni, adica 200.000 de euro. Masinile vor fi aduse pe mare de catre South Pacific Ventures. O decizie aspru criticata in aceasta tara care numara milioane de saraci. In conditiile in care premierul papuas Peter O Neill se afla deja sub focul presei dupa ce a cumparat o flota auto de nu mai putin de 40 de masini Maserati (grupul Fiat-Chrysler) pentru care s-au cheltuit aproximativ sase milioane de euro si care vor servi la transportul demnitarilor la summit-ul din Port Moresby unde majoritatea populatiei traieste in bidonviluri. Parlamentarii opozitiei l-au acuzat pe primul ministru ca risipeste banul public care ar fi putut fi folosit pentru remedierea problemelor sociale intr-o tara unde poliomielita si tuberculoza au reaparut. Tot opozitia a amenintat ca va face apel la greva nationala in aceasta chestiune, declarand ca aceste limuzine sunt un simbol al ”coruptiei guvernului”.

Peste o treime din opt milioane de locuitori din Papua Noua Guinee traiesc sub pragul saraciei

”Suntem dezgustati. Poporul sufera iar membri ai parlamentului intra in legatura cu oportunisti din strainatate pentru a fura”, a scris pe retelele sociale Bryan Kramer, parlamentar al opozitiei. Initial prevazuta pentru saptamana aceasta, greva a fost reportata pentru 25 octombrie pentru anu perturba examenele scolare. Guvernul a argumentat ca masinile de lux sunt indispensabile la evenimente prestigioase ca Apec si ca ele vor fi revandute catre sectorul privat dupa summit, ceea ce opozitia neaga.

author avatar
Tudor Borcea
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger