AcasăNewsBenjamin Netanyahu: Hitler nu a vrut sa-i extermine pe evrei!

Benjamin Netanyahu: Hitler nu a vrut sa-i extermine pe evrei!

In fata celui de-al 37-lea congres sionist premierul israelian a spus ca nu Adolf Hitler a dorit ”solutia finala”, ci ca Marele Muftiu al Ierusalimului i-a dat aceasta idee liderului nazist.

Declaratiile premierului israelian au provocat critici dure

Marele Muftiu al Ierusalimului, Haj Amin al-Husseini i-a propus lui Hitler exterminarea evreilor. Facand referire la o intalnire, in 1941, dintre al-Husseini si Adolf Hitler, Benjamin Netanyahu a spus: ”Hitler nu dorea sa-i extermine pe evrei in acel moment. El voia doar sa-i expulzeze pe evrei. ”Si atunci Haj Amin al-Husseini a venit sa-l vada pe Hitler si i-a spus: daca ii expulzezi, vor veni cu totii aici (in Palestina). Iar Hitler a intrebat: Si atunci ce sa fac cu ei? Arde-i, a raspuns muftiul”, a explicat Netanyahu. Evident, discursul premierului israelian a provocat critici dure iar reactia liderului opozitiei israeliene, Yitzak Herzog, nu a intarziat sa apara, calificand vorbele lui Netanyahu o ”distorsiune periculoasa a istoriei”.

Israel vrea sa-i inchida pe  ”copiii teroristi” mai mici de 14 ani

Ministrul israelian al Justitiei, Ayelet Shaked, doreste amendarea codului penal pentru a face posibila incarcerarea minorilor sub 14 ani in caz de crime de natura terorista, informeaza Sputnik. Propunerea ministrului este legata de incidentul de luni, in care un palestinian de 13 ani (Ahmad Manasrah) l-a atacat in Ierusalim pe un tanar evreu cu un cutit. La ora actuala, potrivit codului penal israelian, minorii pot fi urmariti in justitie incepand de la 12 ani si pot fi trimisi in inchisoare incepand de la varsta de 14 ani.

author avatar
Tudor Borcea
931 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger