Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » “Belina”. Sevil Shhaideh, urmarita penal pentru abuz in serviciu

“Belina”. Sevil Shhaideh, urmarita penal pentru abuz in serviciu

Autor:

La cateva ore de cand viceremierul Shhaideh iesea de pe usa sediului DNA spunand presei ca a fost informata ca are calitatea de suspect intr-un dosar, mentionand ca nu poate da alte amanunte, dar ca va consulta, impreuna cu avocatul, documentele, s-a afat oficial ce anume banuieli au procurorii anticoruptie in privinta sa.

 

sevil1 350x264 Belina. Sevil Shhaideh, urmarita penal pentru abuz in serviciuConcret, DNA-ul a transmis, in cursul dupa-amiezii, un amplu comunicat, din care aflam ca, pe langa Shhaideh sunt urmarite penal alte patru persoane, dar si ca in cazul Rovanei Plumb se cere aviz de la Parlament, pentru urmarirea penala in aceeasi cauza, cunoscuta opiniei publice drept “Insula Belina”.
Astfel, opiia publica este informata ca Sevil Shhaideh este suspectata, in calitatea sa de fost secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.) de “abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Primele concluzii ale anchetatorilor

Procurorii transmit, printre altele, si ca “in anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private”, dar si ca “in sustinerea acestor demersuri, persoane cu functii de decizie din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si din Oficiul de Cadastru Teleorman, Biroul de Cadastru Alexandria, Administratia Nationala “Apele Romane” si Consiliul Judetean Teleorman au servit intereselor unei societati particulare, incalcand dispozitii prevazute in mai multe legi”.

Reprezentantii DNA mai noteaza si ca “fiind situate in albia minora a Dunarii, Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii si al Constitutiei, prin urmare nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege”, dar si ca “din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie, a initiat si promovat H.G. 858/2013 (proces care a durat numai 17 ore), cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative”, iar “adoptarea hotararii de guvern a fost posibila in conditiile in care, in calitate de secretar de stat in cadrul M.D.R.A.P, prin semnare, suspecta Sevil Shhaideh si-a insusit in totalitate continutul notei de fundamentare si a proiectului de hotarare de guvern, a initiat si a promovat H.G. 943/2013 prin care se consfintea transmiterea unor parti din imobilele Insula Belina si Bratul Pavel, cu incalcarea flagranta a dispozitiilor legale care reglementeaza normele de tehnica legislativa ce nu permiteau un astfel de transfer, aspect semnalat in repetate randuri de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei”.


2 comentarii to “Belina”. Sevil Shhaideh, urmarita penal pentru abuz in serviciu

  1. TILICA

    DOMNILOR PROCURORI ori va e frica ori nu sunteti pregatiti suficient sa-i dovediti cine este ACEST DERBEDEU , NATARAUL NATIUNII, DE CAND S-A APUCAT EL DE AFACERI DIN TINERETE e incadrat pe calea HOTIEI si BANDITISMULUI fiind aparat si sustinut de unchiul si fratele sau decedat.A intrat in politica odata cu VARZARU TARABAGIU VIDEANU fiind colegi de facultate.
    Acest REPETENT NATIONAL cu 1,5 neuroni, ca sa junga mai intai BARONUL JUD TR a folosit acelasi MOD DE OPERARE CA SI IN CAZUL “Baltii Belina”, din Teleorman. Cat a fost jupan in jud TR folosind acelasi mod de operare si-a insusit FERMA DE PORCI DE LA SALCIA, Padurile din zona SLOBOZIA MANDRA PLOPII SLAVITESI, HOTELURI, CONSTRUCTII, foste C.A.P.-uri si I.A.S.-uri SI TERENURI DIN TOT JUDETUL,. ACEASTA CREATURA BIOLOGICA descreerata CARE SE CREDE VATAFUL RO trebuie bagat in centru unde se fac experimente si unde sunt studiati cobaii.
    IN POLITICA SI ADMINISTRATIE PUBLICA PENTRU A FURA SE FOLOSESC SI HOATE nu numai hoti.

  2. aspida

    cine-i protul care a semnat articolul?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!