AcasăNewsBelgia, urmatoarea tinta a ISIS

Belgia, urmatoarea tinta a ISIS

Atentate de genul celor comise saptamana trecuta la Paris de islamisti radicali ameninta acum Belgia vecina. Potrivit expertilor, Belgia este principalul exportator al jihadului in Europa.

Pericolul jihadist ameninţă acum pe vecina Franţei

Extremistii gruparii Statul Islamic terorizeaza politia belgiana trimitandu-le agentilor si membrilor familiilor lor amenintari pe retelele sociale, scrie cotidianul Kommersant, citat de RIA Novosti. Serviciile de informatii belgiene spun ca au dejucat recent o serie de atentate in conditiile unei activitati intense a islamistilor locali pentru a pregati noi atacuri, activitate care ar fi catalizat valul de atentate teroriste din Franta soldate cu 17 victime . Potrivit expertilor, Belgia este principalul exportator al jihadului in Europa. Potrivit ministrului regiunii Bruxelles-Capitale, Rudi Vervoort, serviciile de informatii au reusit sa previna mai multe atentate in ultimele zile, iar politia si structurile antitero ale regiunilor Valonia si Flandra sunt ”in permanent schimb de informatii cu privire la pregatirea de noi atacuri teroriste”. ”Serviciile de informatii au identificat deja potentialele tinte. Vom lua masurile adecvate pentru a le proteja”, a spus Vervoort. Potrivit mass-media belgiana, unii politisti si-au sters profilul pe internet in urma amenintarilor primite de la jihadisti, ceea ce demonstreaza, potrivit Libre Belgique, amploarea panicii si a psihozei. Autoritatile belgiene ar putea ridica nivelul alarmei cu privire la amenintarile teroriste in viitorul apropiat.

Al-Qaida ameninta Franta cu noi atacuri din cauza politicii antiislam si a ”presei stupide”

Grupul islamist Al-Qaida in Maghreb-ul Islamic (Aqmi) a avertizat Franta ca se expune la noi atentate daca persista in politica sa ”ostila islamului”. ”Franta plateste astazi pretul agresiunii sale contra musulmanilor si politicii sale ostile islamului”, se arata intr-un mesaj difuzat de Aqmi pe site-urile islamiste, dupa atentatele de la Paris. ”Atat timp cat soldatii francezi ocupa tari precum Mali si Republica Centrafricana si bombardeaza poporul nostru in Siria si in Irak, atat timp cat presa sa stupida va continua sa-l jigneasca pe profetul nostru, Franta se va expune la ce este mai rau”, a continuat Al-Qaida, care i-a salutat pe ”cei trei cavaleri ai islamului, eroi ai bataliei din Paris”. Ieri, in capitala Frantei, presedintele Francois Hollande i-a decorat postum pe cei trei politisti ucisi in atentatele din Paris cu Legiunea de Onoare, cea mai inalta distinctie franceza. Este vorba de Clarissa Jean-Philippe (impuscata in spate in sudul Parisului de Amedy Coulibaly ) si de Franck Brinsolaro si Ahmed Merabet, ucisi miercuri in atacul de la redactia revistei satirice Charlie Hebdo de fratii Kouachi.

Profetul Mohamed vinde Charlie Hebdo in trei milioane de exemplare

Numarul 1.178 al revistei Charlie Hebdo apare astazi la chioscuri intr-un tiraj de trei milioane de exemplare si este vandut in 25 de tari. Pe prima pagina, un desen al caricaturistului Luz reprezentandu-l pe Profetul Mahomed cu o lacrima in coltul ochiului. Deasupra este scris ”Tout est pardonne” (Totul este iertat) iar Profetul are o pancarta pe care scrie ”Je suis Charlie”. Potrivit Messageries lyonnaises de presse (MLP), distribuitorul jurnalului, este prevazuta expedierea in strainatate a 300.000 de exemplare, in conditiile in care Charlie Hebdo nu vindea pentru export mai mult de 4.000.

Primarul musulman din Rotterdam catre jihadisti: „Plecati dracului de aici!”

Ahmed Aboutaleb, edilul marocan al orasului olandez Rotterdam, le-a transmis jihadistilor , in direct la un post tv, urmatorul mesaj: ”Este de neinteles ca puteti intoarce spatele libertatii, dar daca nu iubiti libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, faceti-va bagajele si plecati”. El a adaugat: ”Poate sa existe un loc in lume unde puteti fi voi insiva, unde puteti fi sinceri cu voi si nu trebuie sa omorati jurnalisti nevinovati. Si daca nu va place aici pentru ca umoristii de care nu va place fac un ziar, vreau sa va spun in continuare ca puteti pleca dracului. Dispareti din Olanda daca nu va gasiti locul aici”. Jumatate din populatia din Rotterdam se compune din minoritati entice.

author avatar
Tudor Borcea
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger