AcasăNewsBeijing de depasit New York la numarul miliardarilor

Beijing de depasit New York la numarul miliardarilor

Wang Jianlin castiga intr-un an cat PIB-ul Islandei

Capitala Chinei i-a smuls New Yorkului titlul de capitala mondiala a miliardarilor cu 100 de uriase averi identificate contra 95 in metropola americana.

Wang Jianlin castiga intr-un an cat PIB-ul Islandei

Numarul superbogatilor ce locuiesc in Beijing a crescut cu 32 in raport cu anul trecut si doar cu patru in New York, potrivit unui studiu Hurun Report, publicatie chineza care furnizeaza un recensamant anual al marilor averi ale tarii, informeaza AFP. ”In ciuda incetinirii economiei si caderii burselor, China a produs mai multi noi miliardari decat toate tarile din lume anul trecut”, a precizat Rupert Hoogewerf, presedintele departamentului de cercetare Hurun. In China locuiesc la ora actuala 568 de miliardari, cu 90 mai multi ca anul trecut, cumuland averi de 1.400 miliarde de dolari, o suma comparabila cu PIB-ul Australiei.

Michael Bloomberg detine o avere de 41 miliarde de dolari

Cel mai bogat om din China, magnatul imobiliar si al industriei divertismentului Wang Jianlin (28 miliarde de dolari), figureaza pe locul 21 in clasamentul Hurun al celor mai bogati oameni ai planetei, in urma lui Bill Gates, Mark Zuckerberg si Warren Buffett. Pe pozitia a treia in clasamentul oraselor cu cei mai multi miliardari se afla Moscova, cu 66 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger