AcasăNewsBehaiala de la Turism

Behaiala de la Turism

Mircea Dobre, ministrul de la Turism care viseaza la o oaie in locul frunzei alese de Elena Udrea

Mintea patrunzatoare a ministrului Mircea Dobre a constatat ca Romania are un spirit de-a dreptul ovin, motiv pentru care propune schimbarea logo-ului de tara din frunza in oaie.

Oaia la care viseaza ministrul Mircea Dobre in locul frunzei alese de Elena Udrea

Responsabil cu Turismul fiind, Dobre ar vrea sa construiasca imaginea turistica a Romaniei in jurul Mioritei. Balada din care romanii par sa fi inteles doar ca orice ai face nu-si poti schimba destinul. Poti, de exmplu, habar sa n-ai de capul tau dar sa ajungi ministru doar pentru ca asa e scris in astre. Dar sa revenim la promovarea oii la rang de simbol national, propunere cu un ecou mult prea puternic pentru tanarul ministru nerodat inca in confruntari politico-ideatice. Speriat de valurile create, Dobre s-a lepadat urgent de oaie, dar din pacate nu in tacere si astfel a comis-o a doua oara. ”Am avut o idee, asa mi-a trecut prin cap. Era o intalnire principiala (!?!), nici macar nu era oficiala, nici macar nu era pe ordinea de zi” – a fost comentariul de despartire. O decizie pripita si gresita din punctul nostru de vedere si asta pentru ca exista cateva argumente beton in favoarea ideei avansate de ministrul Turismului: Miorita a contribuit la supravietuirea neamului (ea i-a invatat pe romani sa taca si sa rabde), urmasele ei l-au ajutat pe Omar Hayssam in senzationala sa evadare iar alte oi inzestrate cu profund spirit patriotic au scufundat recent un vas rusesc. Asta ca sa nu mai spunem si ca romanii voteaza de aproape treizeci de ani ca oile – dovada calitatea si eficienta clasei politice la zi. Asadar este evident ca oaia este logo-ul ideal, chiar daca exista persoane cu alte preferinte. Traian Basescu, de exemplu, care sustine ca boul trebuie sa devina logo-ul nostru.  ”Cu siguranta, ministrul (Dobre – n.r.) ar fi foarte bine reprezentat ”, si-a justificat Basescu preferinta.

author avatar
Simona Badulescu
649 afisari

2 COMENTARII

  1. 1. Hayssam a iesit din tara pe la Vama Veche, nu cu oile, asa cum fals s-a vehiculat.
    2. Vasul scufundat era rusesc, nu turcesc.
    3. Mai documenteaza-te.

  2. Mircea Dobre si Daea sunt urmarile clare ale catastrofei de la Cernobil! Ar trebui izolati cu zid gros de beton armat cu metale antiradioactive!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger