AcasăNewsBCR face concedieri preventive

BCR face concedieri preventive

Directorul de comunicare al BCR, Ionut Stanimir, considera ca disponibilizarile sunt absolut necesare

„Lichidatorul” unitatilor nerentabile  ale BCR, Tomas Spurny, anunta anul trecut concedierea a peste 1.600 de angajati ai bancii, iar conducerea bancii sustine ca acest lucru va garanta joburile celor ramasi.

Directorul de comunicare al BCR, Ionut Stanimir, considera ca disponibilizarile sunt absolut necesare

Directorul de comunicare al BCR, Ionut Stanimir, a precizat ieri ca disponibilizarile din acest an sunt necesare, pentru ca, altfel, ar avea loc concedieri anul viitor….

Ionut Stanimir

Practic, 1.600 dintre cei aproximativ 9.100 de angajati ai bancii vor fi pusi pe liber, pentru rentabilizarea activitatii. Spurny considera ca  rentabilitatea consta consta intr-un raport de 40-50% intre costuri si venituri, si nu de 60%, cat ar fi in prezent, in principal din cauza creditelor neperformante. Potrivit datlor oficiale prezentate de banca, rata creditelor neperformante din portofoliul total al BCR a ajuns la 25,8% si insumeaza peste 14 miliarde de lei.

Lucrul cu publicul, suspendat in weekend

Unitatile BCR nu vor avea program cu publicul in acest weekend. Banca va opri sistemul informatic de astazi, ora 21:30, pana duminica, ora 18:00, pentru modernizare, iar clientii nu vor putea utiliza serviciile de internet si mobile banking. Reteaua de bancomate, aparate de plata la comercianti si automate de schimb valutar va functiona in parametri normali.

Bancile strag surubul creditarii

Creditele acordate populatiei, in lei si valuta, au ajuns in luna noiembrie 2012 la un volum de peste 105,9 miliarde lei, cu 0,38% mai mic decat in luna precedenta, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei. Creditele in lei acordate gospodariilor populatiei au scazut cu 2,26%, iar cele in euro, cu 4,72% in minus fata de volumul inregistrat in noiembrie 2011.

author avatar
Arpad Dobre
622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger