AcasăNewsBatrane din Norvegia, jefuite de o banda de tiganci

Batrane din Norvegia, jefuite de o banda de tiganci

O banda de romance de etnie roma care fura bijuterii de la batrane norvegience actioneaza in mai multe orase din aceasta tara nordica, intre care si in capitala Oslo, unde au avut loc cel putin 20 de astfel de cazuri in doua saptamani.

Victimele sunt intrebate daca vor sa cumpere imitatii de bijuterii, dupa care li se fura propriile bijuterii, autentice, potrivit cotidianului VG. Intr-unul dintre cazuri, care a fost inregistrat partial de o camera de luat vederi, o femeie in varsta de 83 de ani din Oslo povesteste cum a fost abordata de doua romance in fata unui azil in care locuieste. Cand le-a spus ca nu este interesata sa cumpere produsele lor, femeile au prins-o de mana stanga si i-au smuls trei inele de aur de pe deget, intre care verigheta mamei ei, din 1927.

„In baza informatiilor pe care le-am primit de la victime sau martori oculari si a investigatiilor politiei, am constatat ca autoarele acestor infractiuni sunt exclusiv femei de etnie roma din Romania”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Oslo, Geir Ellefsen, pentru VG.

Acestea si-au concentrat atentia pe batranele norvegiene din capitala dar si din alte orase, potrivit politiei.Vicepresedintele Comisiei parlamentare de Justitiei, Jan Bohler (Partidul Laburist), si parlamentarul conservator Andre Oktay Dahl au cerut interzicerea cersitului pentru a ajuta la limitarea infractiunilor comise impotriva batranelor.

„Toti cei care vor fi prinsi vor trebui sa primeasca pedepse suficient de severe pentru a putea fi extradati in Romania”, a adaugat Bohler.

author avatar
Ciprian Purice
2.541 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger