Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bataie pe valiza nucleara a lui Trump

Bataie pe valiza nucleara a lui Trump

Autor:

Un nou detaliu al vizitei lui Donald Trump in China, in noiembrie 2017, a fost dezvaluit. Celebra valiza cu codurile nucleare ale Pentagonului a fost subiectul unei altercatii intre Secret Service si agentii chinezi.

 

valiza 1 Bataie pe valiza nucleara a lui Trump

Un militar american carand ”marul discordiei” in China, in timpul vizitei lui Trump

Potrivit mai multor media online, incidentul a avut loc in 9 noiembrie 2017. Un agent american care purta valiza nucleara l-a urmat pe presedintele american in timp ce acesta intra intr-o sala unde era asteptat de autoritatile chineze. In acel moment, un agent chinez i-a taiat calea dupa care membrii delegatiei americane au fost obligati sa-l cheme la fata locului pe John Kelly, seful de cabinet al Casei Albe. Acesta s-a indreptat catre sala si a spus: ”Vom intra”.

medalion valiza Bataie pe valiza nucleara a lui Trump

Dupa ce agentii lor s-au incaierat, presedintii SUA si Chinei au trecut peste incident

Insa un ofiter de securitate chinez l-a tinut de mana pe Kelly, acesta s-a smucit iar un membru al Secret Service l-a placat pe omologul sau chinez la pamant. In cursul scurtei altercatii, agentii chinezi nu s-au putut apropia de valiza lui Trump si nici n-au atins-o macar. Spiritele s-au calmat insa imediat dar oficialii americani au cerut discretie cu privire la incident. Ulterior, partea chineza si-a cerut scuze in urma acestei ”neintelegeri”. Trump a vizitat China in cadrul turneului sau din Asia-Pacific, si a avut discutii cu omologul sau Xi Jinping pe dosarul nord-coreean si pe subiectul dezvoltarii relatiilor economice bilaterale.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!