AcasăNewsBataie pe scaunele de sefi la Autoritatea de Supraveghere Financiara

Bataie pe scaunele de sefi la Autoritatea de Supraveghere Financiara

La cateva zile de la decizia Parlamentului de a reduce numarul de sefi de la Autoritatea Supraveghere Financiara (ASF), lupta pentru ocuparea posturilor ramase va fi data intre gruparea din jurul lui Daniel Tudor si cea care il sprijina pe presedintele ASF, Dan Radu Rusanu.

Dan Radu Rusanu este sustinut de gruparea liberala pro-PSD
Daniel Tudor se teme ca-si va pierde fotoliul de vicepresedinte al ASF

Camera Deputatilor a adoptat, recent, un act normativ pentru modificarea ordonantei de urgenta privind ASF. Una dintre masurile ce vor intra in vigoare in perioada urmatoare vizeaza reducerea de la 11 la 9 a numarului de membri ai consiliului de conducere al ASF. In prezent, formula de conducere se prezinta in felul urmator: membri executivi sunt Dan Radu Rusanu – presedinte, Daniel Daianu – prim-vicepresedinte, Tudor Daniel George – vicepresedinte, Mircea Ursache – vicepresedinte, Ion Giurescu – vicepresedinte. Membri neexecutivi ai ASF sunt: Marian Sarbu, Biro Albin, Marian Marzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu, Dorina Teodora Mihailescu.

Evaluare = rarirea directorilor

Reprezentantii ASF au anuntat ca au in vedere organizarea unei licitatii  pentru servicii de consultanta in domeniul evaluarii a 205 persoane cu functii de conducere. Conducerea ASF a precizat ca procesul de evaluare va avea ca rezultat fie confirmarea anumitor persoane cu functii de conducere, fie disponibilizarea lor. In termen de doua luni de la finalizarea evaluarii va fi elaborat si un plan de actiune pentru eficientizarea ASF. La finele lunii august, personalul ASF numara 597 de angajati.

Lupte interne

Cum era de asteptat, decizia forului legislativ, la care se adauga si deloc asteptata evaluare a sefilor, a starnit neliniste in randul membrilor conducerii ASF, mai ales ca reducerea numarului acestora de 11 la 9 implica dupa sine si revalidarea acestora in Parlament. Potrivit surselor noastre, s-au conturat deja doua „factiuni”: una, care este grupata in jurul vicepresedintelui Daniel Tudor (care se teme ca va ramane in afara noii organigrame) si a doua, formata din gruparea liberala pro-PSD care il sprijina pe presedintele „Big Brother”-ului financiar, Dan Radu Rusanu. Conform unor surse din interior, ne putem astepta ca, in final, sa invinga Rusanu, in dauna lui Daniel Tudor. Incet-incet, incep sa se aseze lucrurile la ASF…

Adam Gheorghe

author avatar
eNational
1.568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger