AcasăNewsBashar i-a trecut pe reprezentantii opozitiei pe lista cu teroristii

Bashar i-a trecut pe reprezentantii opozitiei pe lista cu teroristii

Neonazistii din Germania au marsaluit in sprijinul lui Bashar, Doamne fereste de vreo analogie cu Hitler!

A doua runda a conferintei de pace pentru Siria, Geneva II, s-a incheiat prematur, fara sa se ajunga la niciun acord, nici macar de forma. Nici nu s-a stabilit o data pentru a treia runda.

Mediatorul international Lakhdar Brahimi si-a cerut scuze poporului sirian pentru esecul dialogului de la Geneva. Bashar i-a trecut pe reprezentantii opozitiei pe lista teroristilor.

Neonazistii din Germania au marsaluit in sprijinul lui Bashar, Doamne fereste de vreo analogie cu Hitler!

„Terorista” Suhair al-Atassi trebuia sa vina in Romania

Acestia au aflat ca sunt „teroristi” cand lista „most wanted” intocmita de Ministerul sirian al Justitiei a fost publicata pe un site revolutionar. Reprezentantii opozitiei au aflat astfel ca, in timp ce incercau sa negocieze un acord de pace, regimul era preocupat sa le sechestreze proprietatile conform Legii antiterorism din 2012. Pe lista sunt peste 1.500 de activisti antiguvernamentali, rebeli, figuri marcante ale opozitiei, fiind incriminati, la modul general, si „sponsorii” acestora. De exemplu, opozanta Suhair al-Atassi, care fusese invitata in Romania de catre Ministerul de Externe, s-a trezit „terorista” si cu casa confiscata. Acum, au si „diplomatii” romani un argument „valabil” pentru care au tot amanat vizita opozantei. Stiau ei ceva(!)

2.247 de morti in timpul conferintei de pace

Regimul nu are altceva in cap decat lupta impotriva „teroristilor”. Iar definitia acestui termen, in ceea ce priveste Siria, a dat-o delegatul regimului Assad, Bashar al-Jaafari: „Oricine refuza sa lupte impotriva teroristilor este terorist”. Evident, asta implica si civilii! Pe timpul dialogului de pace de la Geneva, 2.247 de oameni au fost ucisi de trupele lui Bashar. Ministrul britanic de Externe, William Hague, se teme de un masacru de tip Srebrenica in Homs, dupa ce ONU a scos o parte din civili (dintre care peste 300 de baieti si barbati au fost retinuti de armata lui Bashar). „Am invatat lectia Srebrenica?”, se intreba Hague. „Acolo au fost ucisi peste 8000 de baieti si barbati, dupa ce au fost separati de femei si copii!”

author avatar
Adina Mutar
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger