AcasăNewsBashar, conformeaza-te! Daca nu... , nu!

Bashar, conformeaza-te! Daca nu… , nu!

Rezolutia 2118 a ONU cu privire la dezafectarea arsenalului chimic din Siria este socotita de Casa Alba „istorica”. Insa este doar inca o rezolutie ONU perfect… inutila.

Cuvintele mari sunt folosite de Administratia Obama ca sa ascunda, de fapt, marele esec in fata Rusiei, care si-a dictat termenii, la propriu, fara drept de apel.

Pe Bashar al-Assad nu-l ameninta nimeni in privinta armelor chimice

Nicio amenintare militara

Bashar al-Assad poate sa-si duca mai departe razboiul sangeros impotriva propriului popor. Un raid aerian asupra orasului Raqqa, duminica, a provocat moartea a peste zece copiii, cand o bomba a lovit scoala unde invatau. Insa nimeni nu-l mai deranjeaza. Rezolutia „istorica” a ONU ii atrage atentia, lui si celorlalte „parti” din Siria, „sa NU foloseasca, dezvolte, produca, achizitioneze, retina sau sa transfere armele chimice”. Daca nu se conformeaza, aia e! Trebuie alta intrunire a Consiliului de Securitate sa se discute ce sanctiuni se vor impune, iar acolo se va lovi de Rusia si China, care se vor opune la tot ce-i poate dauna amicului Bashar. Capitolul 7 din Carta ONU, ce autoriza atragerea interventiei militare in caz de neconformare, si pe care SUA si aliatii erau decisi sa-l impuna, s-a dus pe apa… Rusiei.

Razboiul rezolutiilor

Israelul, in ciuda faptului ca toata lumea araba sustine ca iese in castig din aceasta „batalie”, este profund nemultumit de deciziile „istorice”. Si atrage atentia ca este inca in vigoare Rezolutia CS al ONU 1701, adoptata acum sapte ani, care interzicea orice transfer de arme catre Hezbollah. Insa, de cand a inceput razboiul civil in Siria, Hezbollahul a fost inarmat de catre Bashar si Iran pana-n dinti. Strategii miltari occidentali sustin ca, pe baza acestor doua rezolutii,  Israelul poate oricand sa declanseze razboiul in Orientul Mijlociu, pentru ca ambele au fost incalcate. Presedintele Libanului, Michel Suleiman, s-a grabit sa declare ca „nu exista nicio dovada a prezentei armelor chimice in Liban”.

author avatar
Adina Mutar
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger